Борисов влезе в кметската кампания. Играта му

Две причини за завръщането на Божков

Борисов влезе в кметската кампания. Играта му | StandartNews.com

 

Бойко Борисов вече влезе в кампания за местните избори, каза по bTV политологът от "Тренд" Димитър Ганев. Той коментира вчерашното изказване на лидера на ГЕРБ, който упрекна управляващите, че правят повсеместни смени в изпълнителната власт. Малко след това стана ясно, че в петък Министерството на икономиката е сменило целия борд на Държавата консолидационна компания без да се консултира с партията на Борисов.   

Ролята, която Борисов и ГЕРБ ще играят според мен, е на дистанция от изпълнителната власт, леко опозиционна роля. Те си дават ясно сметката, че това правителство започна и вероятно ще продължава да ерозира като обществена подкрепа и всяко асоцииране с властта може да донася малко или много имиджова щета, категоричен е Димитър Ганев.

Политологът коментира и завръщането на Васил Божков. Според него на този етап разместване на пластовете във вътрешнополитически план няма да има.

Има само две обяснения да замениш луксозния хотел в Дубай с български арест. Първото е да е направена някаква сделка. Второто - невъзможност да се остане повече на това място, бе лаконичният коментар на Димитър Ганев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай