Борисов с важен призив за държавата, каза как върви ротацията

Лидерът на ГЕРБ заяви, че процесът изисква отстъпки и от двете страни

Борисов с важен призив за държавата, каза как върви ротацията | StandartNews.com

Източник: БНТ

Мария Габриел и преговорният екип водят преговорите. Когато всичко се договори, ще излязат и ще кажат. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод поредния ден на разговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за съставяне на кабинет.

Относно кадровите въпроси той заяви, че когато Мария Габриел стане готова и всичко се договори или не се договори, "ще излезнат и ще кажат".

Един процес на договаряне на правителство изисква отстъпки и от двете страни, каза Борисов и подчерта, че последното, което трябва да бъде отсъдено, е от Мария Габриел, тъй като тя ще работи с „тези хора“. "Не трябва да обръщаме държавата с краката нагоре", допълни Борисов. По думите на лидера на ГЕРБ във всички правови държави се провеждат парламентарни избори и на тях политическите партии поемат своята отговорност - няма държави на регулаторите, няма държави на прокурорите, на съдебните съвети.

Не съм чул някъде да се провеждат избори и да се говори, че министрите нямат значение, че кабинетът е без значение, а всъщност били важни другите работи. Политическата отговорност се носи от политическите партии и от това ние не отстъпваме, каза още Борисов.

Попитан дали е оптимист, че ротацията ще се случи, Борисов заяви, че е,  защото "най-сетне в Министерски съвет днес влиза точка за ръкавици, вълнени, с пет пръста, за Украйна“. „И вече за лятото, когато, разбира се, в Украйна е по-хладно, министър Тагарев, надяваме се , ще изпрати до август, ръкавиците. Защото БТР-ите и всичко останало, за което рапортувахме, че сме свършили голяма работа в подкрепата на Украйна, са си още в София“, коментира още лидерът на ГЕРБ. 

Атанас Атанасов от ПП-ДБ също коментира хода на преговорите между първите две политически сили. "В момента се обсъждат кадровите въпроси", разкри Атанасов.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Alexxx
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи