Четвъртък,

Борисов прегази Петков! Дека е самолето?

От: СТАНДАРТ -
7733
Борисов прегази Петков! Дека е самолето?
A
A
A

Бойко Борисов прегази Кирил Петков. Лидерът на ГЕРБ даде събра актива, за да строи редиците за последната седмица на парламента. И в на живо във фейсбук срази с критика основния опонент на партията му Кирил Петков.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов във форма - стяга редиците, дава указания

На извънреден брифинг Борисов обяви, че е разтревожен от неуменията на бившите управници от ПП. „Да не кажа некадърност. Ескалира напрежението между България и Република Северна Македония (РСМ)“, каза лидерът на ГЕРБ. Той коментира защитата от българска страна на пребития в РС Македония българин Християн Пендиков.

„Габриела, майката на Християн беше тук. Не иска да се връща в РСМ. Тя е медсестра, ще започне работа тук. Говорих с колегата Мицковски. Не можем да браним никой, който е извършил криминално престъпление. Сега има именно такова – стрелба, побой, счупена челюст. Това е средна телесна повреда“, каза той.

Борисов заяви, че ГЕРБ ще настоява виновниците да са изправени пред съда.

„Всичко това подкопава усилията, които положихме РСМ да тръгне по пътя към ЕС“, каза той и констатира, че има опит РСМ да се върне под руско влияние.

„Тогава, когато е трябвало да се вкарат в конституцията за РСМ текстова, тогава нашия премиер си го спомням с Еконта, който забегна на някъде, фъркаше със самолетчета. Веднъж фръкна и слезе. Помните – месец и половина два, то не бяха обеди, вечери, делегации, работни групи. То не бяха „ма как, ние почваме вече магистрали, ж.п. линии“. Ние слушаме, гледаме. Казвах си, може пък да са по-добри“, заяви Борисов.

По думите му той е имал разговор още преди с премиера на Македония, който му е споделил, че каквото поиска, Петков го прави.

"Питах го още тогава - "Какъв самолет, то ще има ли пътници", а той ми отвърна, че Кирил е обещал да лети", каза Борисов.

„Дека е самолето? Дека е магистралата? "От къдя накъдя". Това гледали ли сте го по Нова телевизия. Евтината опаковка Петков проспа всичко", отсече бившият премиер.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com