Борисов нахока Промяната и каза защо отлага ротацията

Направихме огромния компромис в името на България, подчерта лидерът на ГЕРБ

Борисов нахока Промяната и каза защо отлага ротацията | StandartNews.com

Източник: БТА, архив

Изминалите девет месеца не са били най-успешните, но и не са били най-лошите за страната. С 16-17% одобрение да имаш всички министерства и ударно да сменяш регулаторите. Това е моята оценка за това управление, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Костенец.

Борисов подчерта, че ПП-ДБ имат всички министерства, две трети от областните управители, ударно сменят регулаторите и искат да вземат и единственото министерство, за което отговаря ГЕРБ - това на външните работи.

„Направихме огромния компромис в името на България. Първа политическа сила сме. Знаят, че са малки, знаят, че не могат. Те са като едно малко дете, което се тъпче и тъпче. Опитват се да ни прикачат МВР. Ако МВР беше на ГЕРБ, министър щеше да е Младен Маринов. Назначеният от Бойко Рашков изведнъж стана мой. Явно Калин Стоянов не е изпълнил някоя партийна задача да назначи някого от Хасково и затова става от ГЕРБ. Към момента на назначаването никога не бях виждал Калин Стоянов“, каза Борисов.

"Тези министри, които работят добре, но не слушат ПП-ДБ, ги дават на ГЕРБ. „Няма да ни дават, ние сами побеждаваме. Не могат да дават на нас, да си дават на Лорер“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов добави, че ГЕРБ трябва да вървят по техния път – помагане на Украйна, влизане в Шенген по суша, евроатлантизма.

Чисто технически на 6 и 7 март не можем да присъстваме на ротация, защото тогава е конгресът на ЕНП в Букурещ, посочи още Борисов. На форума, по думите му, ще присъстват той, Мария Габриел и български евродепутати от ЕНП и ще подкрепят Урсула фон дер Лайен за втори мандат начело на Европейската комисия. Това е конгрес с избори и трябва да гласуваме, няма как да съм тук, обясни лидерът на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Vikos
преди 2 месеца

Шокиран съм, наскоро научих, че 90% от хората са заразени с пapaзити, поради тях имаме повечето заболявания (включително рак), алергии, хронична умора и главоболие, торбички под очите, акне и папиломи, чести настинки и слаб имунитет, тази инфекция бавно ни убива. Вземете теста и разберете дали сте заразени и как да спасите себе си и близките си------ https://shout.to/testa

Откажи