Сряда,

Борисов изненада всички. Немислим компромис

От: СТАНДАРТ -
3233
Борисов изненада всички. Немислим компромис
A
A
A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изненада всички, загатвайки че е готов на немислим доскоро компромис.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ разкри какво са си говори с Борисов

Борисов коментира изказването на Асен Василев, който минути преди това заяви, че ПП-ДБ няма да подкрепят правителство с участието на ГЕРБ.

„Очаквам разумът да надделее“, каза Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: "Промяната" се дръпна. Ще има ли правителство?

"Тези дни, това, което ще се говори с ПП, са всякакви варианти“, заяви той и хвърли бомба, намеквайки че ГЕРБ може да подкрепи правителство с втория мандат, но не и без министри.

„Всички останали говорят предизборно, но изборите са свършили. Ако искаме да ходим на избори, да си го кажем и юли ще очакваме още от същото. Няма как нищо да се промени за два месеца. Никой от нас не е в управление и не носи пасиви“, добави лидиерът на ГЕРБ.

Според него и след местните избори пак ще се води същият разговор и тогава обаче темата вече ще е за цялата политическа система и трябва ли да съществува такава.

„Полагам последни усилия да излъчим правителство в рамките на този парламент“, призна още Борисов.

На въпрос кои са вариантите „А“ и „Б“, Борисов шеговито отвърна: „Вариант „Б“ е Бойко“. Той и си тръгна от кулоарите, без да отговори на продължилите въпроси дали тогава вариант „А“ е Асен.

Преди това Борисов имаше среща и с ИТН. Те имат отговорна и твърда позиция по темата Северна Македония. Не може техният президент да игнорира нашия в изказванията си, каза за разговора лидерът на ГЕРБ. По думите му Шенген и еврозоната са общите точки между двете партии.

„Ние водим разговори в момента по законодателни, финансови и други теми за първия и втория мандат. Докато водя преговори със своите колеги от втората политическа партия, коректно ли е да обикалям другите кабинети и да търся друга подкрепа? Докато не изчерпаме темата с „Да, България“ и „Промяната“, няма да търся други варианти“, каза той.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com