Бориславова със скандално изявление за платени от Русия политици

Политици, известни журналисти, анализатори, политолози и др. получават заплащане

Бориславова със скандално изявление за платени от Русия политици | StandartNews.com

"Говорители" и политици получават по 4000 лева на месец от Русия, за да говорят в нейна полза, съобщи пред Дари радио началничката на кабинета в оставка на Кирил Петков Лена Бориславова.

"Службите ни разполагат с данни, според които наши политици, известни журналисти, анализатори, политолози и други появяващи се в обществените медии лица, получават заплащане директно от руската държава, в размер на 4000 лева месечно, за да формират обществено мнение в полза на удобните на Руската федерация тези", уточни Бориславова.

"На всички, които безплатно плюете по ЕС и НАТО, както и подкрепяте действията на Путин в Украйна, да знаете. Набутали сте се. На тези, които ви надъхват за това, им се плаща. Месечно", каза тя.

От днес започваме преговорите с БСП в сградата на Народното събрание, обяви още Лена Бориславова.

По думите й от "Продължаваме промяната" (ПП) разбират изходните позиции, това, за което всеки се бори, но е настанало време ПП да обсъди следващите стъпки с БСП и с "Демократична България", както и с всеки депутат от политическа сила, която желае да припознае заявените вече осем приоритета.

Трябва да поемем отговорност, че тези битки ги водим заедно, трябва да започнем да координираме посланията си, да говорим в един глас и да се опитваме "да заставаме мъжки" зад правилните решения, независимо че понякога ни струват няколко гласа по-малко, заяви Лена Бориславова. Според нея повечето коалиционни партньори на ПП са говорили на своите избиратели това, което искат да чуят, а не защото са вярвали, че решението и посланието им е правилно. Тя смята, че това има отношение към професионалната политика, която се страхува да взема революционни решения.

По думите на Бориславова важното е политиците да обясняват какво е правилното решение за бъдещето на България, а не да си играят със страховете на хората с предизборни цели. Тя даде за пример ситуацията около изгонването на руските дипломати и френското предложение за Република Северна Македония, което, по думите й, дори не е било прочетено от някои народни представители. Очаквам по-ценностно и категорично поведение, заяви още тя.

По отношение на поуките за ПП от изминалите седем месеца, Бориславова каза, че имат  нужда да поработят повече върху това да накарат хората да се чувстват разбрани и да чуят какво те имат да им кажат, повече срещи с професионални организации, граждани от различни населени места.

Според мен се изисква много далновидност и много голяма смелост и почтеност, за да вземеш такъв ход, заяви Лена Бориславова по повод решението на Кирил Петков да се откаже от премиерския пост и да бъде номиниран Асен Василев за кандидат за премиер. Решение, с което казваш - позицията не е важна, когато каузата е по-важна,  не мисля, че много хора могат да постъпят по същия начин, допълни Бориславова.

По думите й Кирил Петков е най-диалогичният човек и без него тази коалиция не би оцеляла и ден. Бориславова посочи, че вярва, че Петков е един от тези хора, които имат изумително умение да не позволяват емоцията и егото да застанат на пътя на правилните решения.

Според Лена Бориславова не Корнелия Нинова е факторът, довел до решението за номинацията на Асен Василев за премиер. Решението на първо място дойде от самия Кирил Петков, след това беше обсъдено на емоционално заседание на Парламентарната група, което продължи повече от четири часа, като всеки осъзна какъв исторически избор прави една личност, посочи тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай