Близнашки удря купуването на гласове

Близнашки удря купуването на гласове | StandartNews.com

Тежки удари ще бъдат нанесени тези дни от МВР и ДАНС срещу купуването на гласове за предстоящите парламентарни избори. За това предупреди служебният премиер проф. Георги Близнашки пред Радио К2.

"Ще вземем крути мерки срещу тази язва, надявам се да внесем респект в политическите партии, които имат склонност да търсят подкрепа от избирателите по втория начин", заяви премиерът. Той посочи, че се следи внимателно дейността на партиите по места. На МВР и ДАНС са възложени конкретни задачи и от това щяло да се види дали си вършат работата. Втора афера "Костинброд" няма да допуснем, заяви Близнашки. Той определи аферата като стъкмено събитие, съшито с бели конци, на което са се хванали не достатъчно подготвени хора от предишния служебен кабинет и прокуратурата. "Надявам се да упражним контрол върху хода на събитията до последния момент и да не допуснем аналогичен случай", каза Близнашки.

Служебният премиер определи бившата си партия - БСП, като отмираща партия, която само на книга защитава интересите на трудещите си. По повод изключването му от БСП Близнашки заяви: "Без да можем да го докажем, те си позволиха да ликвидират физически човека, който започна промените, Андрей Луканов, така, че изключването на едни или други фигури..."
България ще предостави бази за учения на НАТО на територията на страната като част от възпиращите сили в Източна Европа, обясни още служебният премиер. Според него обаче не можем да обявим Русия за заплаха за националната ни сигурност, "защото нещата не стоят така, а и там имаме дългосрочна политика". Съмненията, че на територията на натовските бази у нас ще се проучва за шистов газ, Близнашки коментира така: Тук е Черно море, има много залежи и ние сме много заинтересовани да се разработят газовите находища в нашите териториални води. Ще трябва да търсим алтернативни източници, ако има кризисно развитие по целия източен фронт. Споразумението с "Уестингхаус" за изграждане на 7-ми реактор в АЕЦ "Козлодуй" трябва да се предовогори, смята Близнашки. Той посочи, че става дума за огромна сума и затова не го е подписал. По думите му в подготвеното от кабинета "Орешарски" решение имало скрити мотиви: Ние (правителството ) подписваме за "Уестингхаус", а вие (САЩ) ни оставяте да си строим "Южен поток".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай