Близнашки: Няма време да се търси друг на мястото на Танов

Близнашки: Няма време да се търси друг на мястото на Танов | StandartNews.com

София. Премиерът Георги Близнашки обяви, че подкрепям назначението на Ваньо Танов като шеф на митниците, защото по време на предходното управление се е справял много добре. По-думите му няма време да се търси чувок за неговото място.

Връщането на Танов начело на митниците от служебния финансов министър Румен Порожанов предизвика широка реакция от критики, заради замесването му в скандала „Ало, Ваньо" отпреди три години, свързан с предполагаем чадър над бирената фабрика на покойния Михаил Михов – Мишо Бирата.

„Положението в митниците е изключително тревожно и са нужни извънредни мерки. Нямаме много време да търсим силна кандидатура", обясни Близнашки.

По думите му, Ваньо Танов, по времето на предходното си управление, се е справял много сериозно и трябва да влезе човек, който познава всичко в митниците.

„Има ситуации, при които трябва да се действа и в този смисъл подкрепям тази кандидатура. Трябва да се използват възможностите на доказани професионалисти. Няма никакво време за губене. Танов е необходимият човек в момента и затова подкрепих тази кандидатура", каза още Георги Близнашки.

Танов: Недоволстват хора с накърнени интереси

Някои хора са притеснени от проверката, която се прави в момента в Агенция "Митници" и затова са несъгласни с промяната на ръководството. Това заяви новият шеф на ведомството Ваньо Танов. Той смята, че недоволството срещу него може да бъде организирано само от хора, които смятат, че са им застрашени интересите в момента. "Сега гледам какви са приходите. Какво е заболяването и какво лекарство трябва", каза той за задачите си. Категоричен е, че срещу него няма организирано недоволство. "Могат да го организират само хора, които смятат, че са им застрашени интересите в момента", коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай