Битка за регулаторите! Кирил Петков каза истината за властта

С ГЕРБ трябва да сме равни, констатира съпредседателят на ПП-ДБ

Битка за регулаторите! Кирил Петков каза истината за властта | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

За три четвърти от властта в България не се гласува, а от тази власт зависи животът на хората и тя не е в Народното събрание. Това са регулаторите. Ние искаме да минат през много трудна и прозрачна процедура и никой да няма контрол над тях. Това заяви в интервю за Нова телевизия съпредседателят на "Продължаваме промяната-Демократична България" Кирил Петков.

Не искаме нито една позиция в регулаторите, искаме да няма политически назначения в тях. Искаме да има такива регулатори и такъв Висш съдебен съвет, че да не зависи нищо от политиците, каза Петков.

"Притеснявам се, когато не съм сигурен, че всички тези регулатори работят в обществен интерес. Искам да кажа на ГЕРБ - хора, продължавайте да вървите с нас. Цената на тока зависи от КЕВР", посочи той.

"С ГЕРБ трябва да сме равни. Ако паднем и отидем на избори, то ще е защото ГЕРБ и ДПС искат да имат две трети от регулаторите, а ние искаме да сме равни", обясни Петков.

За службите, той заяви: "Омръзна ни да се молим. Трябва да сменим хората в службите, там са 30 години. Трябва да не се допуска да съществуват Мартин Нотариуса и Пепи Еврото. Калин Стоянов е отговорност на ГЕРБ и се надявам да даде отговор дали Еврото има някакъв статут на сътрудник."

Разбирам, че трябва да има компромиси, но това, което казвам е, че това правителство - лошо или добро, то работи. Ако се докаже, че има чадър в МВР, то тогава това е съвсем различно, обясни съпредседателят на ПП-ДБ.

Що се отнася до меморандума, пратен на ГЕРБ-СДС, все още в ПП-ДБ нямат отговор, но на партията на Борисов й трябва време, за да може хората там да го прочетат и обмислят.

На въпрос каква част от меморандума подлежи на коментари, той заяви, че това е отворена позиция, а не ултиматум. Реформите, за да се случат, трябва да можем да работим с Европейската комисия. Начело трябва да бъде Николай Денков, отсече Кирил Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Vikos
преди 2 месеца

Шокиран съм, наскоро научих, че 90 процента от хората са заразени с паразити, поради тях имаме повечето заболявания (включително рак), алергии, хронична умора и главоболие, торбички под очите, акне и папиломи, чести настинки и слаб имунитет, тази инфекция бавно ни убива. Вземете теста и разберете дали сте заразени и как да спасите себе си и близките си:----- https://shout.to/testa

Откажи