Без чалга в политиката

Без чалга в политиката | StandartNews.com

Борис Николов, кандидат за общински съветник на "ПЛОВДИВ УТРЕ"

Борис Николов е на 43 години, завършил е управление на малък и среден бизнес в НБУ. Лекоатлет - с медали, пристрастен скиор, има семеен бизнес, съдружник на White bar, все още неженен. Работи от 16-годишен и влага страст във всичко, с което се захване. Никога не се отказва, колкото и пречки, трудности, противници и неверници да се изправят срещу него. В политиката влиза със същите силни емоции - не за пост, привилегия или да прелива от пусто в празно партийни постулати, а на принципа: по-добре направи нещо, отколкото да мрънкаш и да се оплакваш. Защото... "Няма време за губене".


С идеите на Новото време съм емоционално свързан и вече 10 години не спирам да вярвам, че времето на младите и активни хора ще дойде, ако вземат съдбата си в свои ръце, ако са умни и образовани, ако не се страхуват да работят неуморно и да трупат опит и качества и ако имат смелостта да поемат отговорност.

За 10 години в политиката не съм заемал никакви постове, не защото не е имало възможности, а защото за мен Новото време не е просто партия, а кауза, която задължава всеки отдаден на тази кауза, сам да постигне достатъчно в живота си, за да може от свое име да каже, че е готов да поеме отговорност и да отстоява идеите, които ще превърнат Пловдив в град на щастливи и реализирани хора, град с бъдеще, а не само с минало. Всички се гордеем с това, че Пловдив е най-старият жив град в Европа. И трябва да пазим Стария град като най-ценното наследство от дедите ни, но трябва да счупим рамката и да излезем от клишето на калдъръма и бялото сладко. Трябва постоянно да водим политически дебат за бъдещето, за това какъв ще бъде Пловдив утре... Така се стигна и до идеята за името на коалицията, в която за бъдещето на Пловдив се обединяват Новото време, Бизнес Експертен Съвет и Синьо единство - модерните идеи, доказаната експертност и автентичната дясна политика. Една формула на отговорността, в която всеки с името, опита, знанията и сърцето си обявява най-сериозния мотив да се включи в състезанието за местната власт: Аз обичам Пловдив!

Никой от нас - кандидатите за кметове и общински съветници от листата на ПЛОВДИВ УТРЕ, няма причина да търси политическо или партийно прикритие за биографията си или за труда си. Работата на всеки от нас е на показ - пловдивчани ни познават, знаят какво сме постигнали. Ние сме бизнесмени, а не олигарси. Ние можем да спрем олигарсите, да им забраним достъпа до нашия град. Ние няма да променяме Пловдив, а ще го развиваме.
Всеки ден виждам младите хора на Пловдив - да се забавляват, да танцуват, да мечтаят. С моя партньор Радослав Бозуков виждаме как и без чалга е възможно да са щастливи, да се веселят, да празнуват, да са с приятелите си. Вярваме, че както е възможно White bar да е чалга free, така и Пловдив може да е зона свободна от олигарси, от партизанщина и от предизборни и следизборни лъжи. Всичко е въпрос на избор.

Мечтата ми е Пловдив да се напълни с уверени, образовани, мислещи, активни и работещи млади хора. Заедно да развиваме и да се стремим към Пловдив от бъдещето. Това е правото ни на избор - да изберем това бъдеще, като гласуваме, напук на всички, които 25 г. усърдно се опитват да ни отвратят от политиката и да ни откажат от правото да гласуваме.
Но и да помним, че това гласуване не е като Биг Брадър - макар че много от кандидатите на тези избори досущ са заприличали на фолк певци: само пудра, плакатен грим и концерти на плейбек, а от години всички ги знаят, че не могат да пеят. Изборите не са като в Биг Брадър - вот за този, който най-силно се е изложил и омаскарил, но ако го махнем, ще развалим шоуто.

Гласуването на изборите за местно управление са точно обратното - гласуваш, за да спреш маскарада и калните игри, да събориш задкулисието, да насочиш прожекторите към истинските и почтените хора.Ако обичате Пловдив, ако искате вие да решавате какъв ще бъде ПЛОВДИВ УТРЕ, гласувайте! Гласувайте със сърце, защото гласувате за своето бъдеще!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай