ББЦ дари парите за предизборна кампания на болно момиче

ББЦ дари парите за предизборна кампания на болно момиче | StandartNews.com

В Раковски спират с агитациите, за да оздравее Таня, призовават останалите партии да се включат в акцията

„България без цензура" в Раковски дари парите си за предизборна кампания, за да спаси живота на 25-годишната Таня Боргоджийска. Местната структура дари средствата на младата жена за спешна трансплантация на черен дроб.

Таня страда от идиопатична белодробна пулмонарна хипертония, която вече не може да бъде овладяна с медикаменти. Необходима е трансплантация, включена е в листата на чакащите още през 2010 г. Тъй като състоянието й се влошава, момичето се свързва с Медицински университет Виена и получава оферта за белодробна трансплантация на стойност 120 000 евро. Комисията за лечение в чужбина се очаква да излезе с решение за финансово подпомагане трансплантацията на Таня със 180 000 лв. Останалите 30 000 евро ще трябва да осигури болната.

По инициатива на общинската структура на ББЦ в гр. Раковски и на председателя Йосиф Лесов, бе внесено предложение до областния председател на ББЦ – Пловдив и водач на листата в 17 МИР Мартин Иванов за финансова помощ за лечението на младото момиче. Структурата заяви, че се отказва от предвиденият бюджет за предизборната кампания и дарява сумата за Таня. Тя й бе връчена лично от Мартин Иванов и трогна момичето. „Поздравявам ръковдството на ББЦ в гр.Раковски за този акт на милосърдие и човечност. Горд съм, че такива доблестни хора са в редиците на партията. Защото няма нищо по-велико от това да помогнеш на човек в беда и да му подариш надежда за живот", коментира той.

Иванов призова и всички структури на ББЦ в страната, както и останалите политически партии, да се включат в дарителската кампания за събирането на средства за лечението на момичето.

Да подпомогнем на Таня Боргоджийска със събирането на необходимата сума за белодробната трансплантация чрез дарителски SMS с текст на латиница DMS TANI89 на номер 17 777 или чрез дарителската й банкова сметка:

Титуляр: Таня Георгиева Боргоджийска
Банка: ОББ
IBAN: BG37UBBS 8002 1012 6392 40
BIC: UBBSBGSF

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай