Бареков: Управляващите оказаха натиск на депутатите на БДЦ

Бареков: Управляващите оказаха натиск на депутатите на БДЦ | StandartNews.com

София. "Беше оказан натиск върху депутати от БДЦ от управляващите. Целта бе да се гласува цветно в нашата коалиция, за да се прикрие срамната коалиция между ГЕРБ и ДПС". Това заяви Николай Бареков по Нова ТВ, след като вчера обяви, че оттегля подкрепата си от парламентарната група на „Български демократичен център" (бивша "България без цензура"). 

"Тази група хора влязоха в Народното събрание заради мен и това не ги прави депутати на Бареков. Това е отчаян жест, който има своя дълбок смисъл. Ако се наложи, ще задълбоча жестовете си и бих се отказал дори от шестте депутати, които представляват „България без цензура" в парламента", обясни Николай Бареков.

"Никой от нашите избиратели не е гласувал да се подкрепи връщането на Цветан Цветанов в МВР в целия му блясък и да се ограбят пенсиите на хората, и то с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Колегите от Реформаторския блок са в най-тежката ситуация, защото те са параванът, зад който ГЕРБ и ДПС си разменят сапунчето в парламента", коментира Бареков.

"Достатъчно удари понесох през последните години от всички и именно затова оттеглих подкрепата си от тази парламентарна група", допълни той.

"Смятам, че Реформаторският блок е една сбирщина от всякакви политици, които няма как да направят реформи. Пенсионните фондове са пред срутване, възможно е хората да си изгубят парите, защото като ги изтеглят, това, което стана с КТБ, ще бъде прелюдия към голямата сцена", на мнение е Николай Бареков.

По думите му Радан Кънев е единственият политик, който води някаква битка. Той единствен смеел да влезе в полемика с Бойко Борисов и Цветан Цветанов.

"Смятам, че 2015 г. хората, които не приемаме това статукво и искаме да се извършват кардинални реформи, трябва да мислим за създаването на опозиционен блок", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай