Бареков оттегля подкрепата си от БДЦ

Бареков оттегля подкрепата си от БДЦ | StandartNews.com

София. "Оттеглям подкрепата си от БДЦ". Това обяви лидерът на Български демократичен център Николай Бареков в предаването „Годината" по „Дарик".

"Не може хора, които са влезли в парламента с моето име, да гласуват ГДБОП да се върне в ръцете на Цветан Цветанов" и да подкрепят изземването на парите за пенсии на хората. Не оттеглям подкрепата си обаче от депутатите - шестима души, които гласуваха "против" тези предложения. Ще стоя зад тях, докато те са опозиция в този парламент", обясни мотивите си Бареков.

Депутатът изтъкна, че неговата парламентарна група е трябвало да гласува с „въздържал се" за промените в Закона за МВР. Той уточни, че ще остави шестимата депутати сами да решат дали да са в една група с отцепниците, които са подкрепили промените на ГЕРБ.

Народните представители от БДЦ, които са гласували със „за", били под натиск, за да не се казва, че предложението е минало само с гласовете на ГЕРБ и ДПС, каза още Николай Бареков.

„Реформаторският блок, който сега се опитва да се изкара като истинска опозиция, вчера послужи като параван на срамната коалиция между ГЕРБ и ДПС", коментира още той.

През 2015 г. страната ни ще е във финансов колапс, хората няма да имат пенсии и ще се разочароват от управляващите.
"Подавам ръка на Радан Кънев, ако иска да я приеме", каза още Бареков и бе категориче, че ще остане в опозиция на правителството на ГЕРБ.

Припомняме, че преди дни Росен Петров от Български демократичен център и дясна ръка на Бареков обяви, че напуска партията, но ще остане в парламентарната група.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай