Бареков: Ще спрем с телата си Борисов и Цветанов от КСНС

Бареков: Ще спрем с телата си Борисов и Цветанов от КСНС | StandartNews.com

София. "Ако до 17 ч. днес не получим покана да участваме в Консултативния съвет за НС, утре ще блокираме входа на президентството. Ще спрем с телата си Бойко Борисов и Цветан Цветанов, така че да не могат да влязат на заседанието на КСНС при президента Росен Плевнелиев", заяви Николай Бареков на пресконференция на "България без цензура". "Участието на двамата - единият като член на СИК, а другият като човек с 4 обвинения, е цинизъм. Ще се опитаме да спрем и Лютви Местан и Станишев. Ако не успеем, то поне те ще чуят какво е отношението ни към тях", категоричен бе Бареков.

Лидерът на "България без цензура" се обяви за операция "Чисти ръце" и настоява НАП и ДАНС да направят пълна проверка на доходите на всички лидери на политически партии и техните заместници, министрите и техните заместници, областните управители, съдии и прокурори. Освен това той обмисля закон за лустрацията, с който да забрани на хора, участвали в силови криминални групировки да заемат държавни длъжности.

"Ако бъда допуснат до КСНС, искам да заявя, че освен бежанците, най-големият проблем на България е демографската катастрофа, която има две причини: корупцията сред политическия елит и бедността на народа. Според мен това трябва да е истинската тема на КСНС и очаквам да чуя как президентът ще се справи с този проблем", заяви идеологът на "България без цензура". 

Ако не бъде допуснат като политическо лице за наблюдател на КСНС, Бареков имал резервен вариант - генерал Димитър Цветков от Пловдивски общински съвет да участва и да постави исканията на "България без цензура" на заседанието.

Николай Бареков обяви, че най-големият проблем за липсата на приходи в хазната е контрабандата. Ако той дойде на власт, всеки ученик от 1 до 12 клас ще получи таблет, а всяко българско семейство ще получи по 350 лв. за второ дете. "Ще даваме пари срещу грамотност. Социалните надбавки ще зависят от образователния ценз. Хората с висше образование ще получават най-високи парични стимули. От "България без цензура" планират всички деца до 7 години да получават безплатни лекарства, както и пенсионерите.

"Ще се опитаме да върнем всички пари, откраднати от политици, обратно при народа. Народът говори, че Борисов е усвоил 4 млрд. лв. от корупция. Ние знаем къде физически са парите. Тези финанси ще бъдат изразходвани за социални дейности. Ако дойдем на власт, ще въведем и данък солидарност за всички хора с доходи над 1 млн. лв. годишно. Това обаче не означава да продължим политическия рекет, както досега. Когато бизнесмените ми дойдат на гости, те няма да носят товари с пари", заяви Бареков. "Сделката с бизнеса е: тотална подкрепа за средния бизнес, а за най-големите, които нямат нужда от държавата - правила."

Николай Бареков отново извади 3 нови снимки, взети от интернет, на които Бойко Борисов е с Красимир и Николай Маринови, известни като Големия и Малкия Маргин, и Румен Николов - Пашата. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай