Бареков: Ключът за разтурването на парламента е в ББЦ

Бареков: Ключът за разтурването на парламента е в ББЦ | StandartNews.com

София. Ключът за разтурването на 42-то Народно събрание вече е в ръцете на България без цензура (ББЦ) с своите независими депутати в парламента. Това заяви лидерът на партията Николай Бареков в прессъобщение.

 

По думите му до вчера управляващи и опозиция са били зависими от една ксенофобска партия като Атака, от днес обаче са зависими от българския народ.


"До десет дни ще внесем проектозакона в парламента, който ще предвижда създаването на независима комисия, която чрез ДАНС и НАП ще извърши пълна проверка до 20 години назад на доходите и имуществото на всички политици", казва Бареков.

 

Законопроектът предвижда да бъдат проверени всички, които са заемали висши административни длъжности по време на прехода - областни управители, министри, заместник-министри, председатели на комисии, министър-председатели, президенти, председатели на Народното събрание и лидери на парламентарни групи.

 

"За целта ние искаме подкрепата на вашите гласове, без които не може да бъде събрано квалифицирано мнозинство от две трети", заявява Бареков.

 

Хоризонтът пред този парламент, според нашия план е къс и веднага след европейските избори трябва да определим дата за провеждане на следващия парламентарен вот, който да се проведе не по-късно от октомври 2014 г., настоява Бареков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай