Бареков иска Йончев да напусне левицата

Бареков иска Йончев да напусне левицата | StandartNews.com

София. Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков очаква Земеделският народен съюз да напусне лявата Коалиция за България. Позицията му идва, след като партията на Румен Йончев беше изключена от дясната Европейска народна партия в понеделник. Йончев е депутат от левицата и се обяви като гласа на партията на Бареков в българския парламент.

"Предстои среща, на която в дух на разбирателство ще изложим нашите условия. Предвид ярко изразената ни центристка позиция, която категорично изключва досегашното политическо статукво, ще поискаме до четвъртък ЗНС да излезе от Коалиция за България", каза Бареков пред "Блиц". Според него партията на Йончев е станала жертва на интригите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, чиято формация също членува в ЕНП. Трябва обаче да се изключи възможността соцлидерът Сергей Станишев да изтъква, че има съюзник сред земеделците, поясни Бареков. Той ще предложи на Йончев да стане коалиционен говорител в парламента на "България без цензура" и другите политически партньори на новата формация.

По повод дарените лични средства за финансиране на партията си, Бареков обяви в блога си, че парите са "абсолютно законни, спечелени с честен труд като висш мениджър и член на два борда на директорите на общо три телевизии". Той е уведомил НАП за предстоящата транзакция и дарителски акт. Бареков поиска от данъчните да проверят още веднъж личните му сметки в банките и да се произнесат отново за законността на парите. "Призовавам моите колеги Сергей Станишев, Бойко Борисов, Георги Първанов и Иван Костов също да предоставят информация на НАП за произхода на средствата, с които финансират своите организации и кампании", пише Бареков в блога си. Той е дал съгласие да падне банковата тайна за авоарите му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай