Бареков: БСП ни открадна идеята за „данък богатство"

Бареков: БСП ни открадна идеята за „данък богатство" | StandartNews.com

София. Лидерът на България без цензура Николай Бареков разкритикува в блога си идеята на председателя на БСП Сергей Станишев за въвеждане на данък за богатите. Според него тази стъпка е твърде отложена във времето, а неговата формация отдавна настоява за нея.

„Предновогодишно лидерът на БСП Сергей Станишев реши да подари малко лъжливи мечти на изстрадалите български избиратели. С явната умисъл, че няма да го изпълни, Станишев щедро обещава полупадането на плоския данък и въвеждането на подоходен данък от 15% за гражданите с високи доходи...през 2016 г. Господин Станишев ще ви купи колело, ама друг път!Да припомним, че БСП въведе плоския данък и дори се хвалеше, че станала дясна партия и нямало нужда от СДС", пише Бареков.

„Сега, преди изборите, БСП безсрамно излъга своите избиратели, като им обеща незабавното падане на плоския данък. Вместо това социалистите измислиха чак през 2015 г. да връщат 10-те процента за най-бедните. За една година това означава, че правителството на Орешарски ще е откраднало 200 милиона от народа и ще ги държи на депозит в банката", допълва лидерът на България без цензура.

Той прогнозира и че през тази зима „българските пенсионери, благодарение на БСП, ще посрещнат високите сметки за ток с пенсиите, които получаваха и при демагога Борисов".

„Ясно е, че през 2015 г. БСП няма да управлява и тогава нашето движение ще има възможност да изпълни социално-икономическата си програма, която предвижда пълното сваляне на плоския данък и допълнителен данък „солидарност" от 10% за хората с доходи от 1 милион годишно. Ето как БСП открадна нашата идея за облагането на свръхбогатите и обеща под формата на новогодишен подарък... за по-следващата година!", пише още Николай Бареков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай