Бареков: 1000 лв. за бебе в Родопите

Бареков: 1000 лв. за бебе в Родопите | StandartNews.com

София. Държавна стратегия да съхрани високопланинските селища, иска Николай Бареков. Той се обяви за създаването на населени райони със специален статут като Родопите и Странджа-Сакар. Журналистът изложи идеите си в чепеларското село Забърдо, където гостува на събор под скалния феномен Чудните мостове. "Всеки четвърти българин е изоставен от държавата.

Тази част от населението живее във високопланинските села, те са подложени на обезлюдяване и упадък", смята журналистът. Той коментира, че държавата не само трябва да създава условия за обратна миграция на младите хора и семейства в тези трудни райони, но и да дава по-високи помощи.

Бареков смята, че трябва да има еднократна помощ от 1000 лв. за раждане на първо дете и 2000 лв. - за второ. Населението във високопланинските селища трябва да получава безплатни дърва за огрев, а за възрастните здравеопазването трябва да е безплатно. Бареков се ангажира да работи основно с кметове и общински съветници, защото са най-близо до проблемите на хората. Самодейците от "Евробаби" го посрещнаха със специална песен, както сториха преди години с Христо Стоичков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай