Бакалов: Без сътресения при смяната в МВР

Бакалов: Без сътресения при смяната в МВР | StandartNews.com

София. "Ще се постарая българския народ да не усети каквато и да е смяна в ръководството на МВР", обеща служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов по време на церемонията по предаването на управлението.

"Естествено е, че моят мандат е ограничен. Основното задължение на МВР е провеждането на честни избори. Изборите са тези, които дават началото на старта на управлението. Аз и екипът, с който ще работя, ще обръщаме внимание на това, което се случва", подчерта Бакалов.

По думите му, преките рискове и заплахи са вече много по-малко за България, предаде Фокус.

"Министър Цветлин Йовчев ми предава министерството кадрово стабилно, но финансово не толкова. Ще говоря с министъра на финансите и се надявам да не се усети по никакъв начин, че има някаква промяна в МВР. Не съм прочел отчета за финансовото състояние, но тези изводи ги правя от гласуването на Народното събрание", обясни Бакалов.

Според него, Цветелин Йовчев е изпълнил закона такъв, какъвто е. „За мен са важни резултатите. Законът е такъв, какъвто е приет. Ще бъдем наистина една правова държава, ако си изпълняваме законите такива, каквито са. Благодаря на Цветелин Йовчев за подкрепата, която получавам", каза още Бакалов.

"Не съм мислил за най-голямата грешка, но знам,че съм допуснал много. Разработихме доста неща и 4 програми – обща визия за това как трябва да се справим с престъпността и да осигурим обществения ред", обясни Цветлин Йовчев.

"Важно е как се излиза от грешките с въпроса какво можех да направя така, че резултатът да е по-добър. През тази една година вложих душа и сърце, в това което правя. Ръководех се само от това да създавам. Тръгвам си спокоен и с високо вдигната глава", допълни още Цветлин Йовчев.

"Декларирам, че поемам ангажимент да помагам, а не да преча оттук насетне. Правителството направи всичко възможно да гарантира всички разходи, които е необходимо да направи министерство, обясни Йовчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай