Събота,

Бабикян поиска гаранции от Слави

От: СТАНДАРТ -
920
Бабикян поиска гаранции от Слави
A
A
A

"Важно е носителят на персоналната отговорност и влияние на победилата партия - г-н Слави Трифонов, да даде своите гаранции. Трябва да чуем него, неговото мнение и дума". Това заяви пред БНТ Арман Бабикян, депутат от "Изправи се БГ! Ние идваме!".

"Все още няма резултат след консултациите при президента, има основа за диалог. Никак не се говори за имена и кабинет, говори се по политики и приоритети, но имената в кабинета имат значение. Между нас и "Има такъв народ" общото е да сменим модела "Борисов", имаме общо и по отношение на социалните политики. Ще стигнем и до имената, ако има име, което предизвика у нас подозрения, няма да си го спестим само и само, за да бъдем в дружното мнозинство на управляващите. Никой не ни е канил да бъдем в коалиция", коментира Арман Бабикян.

"Няма гаранция, че няма да има нови предсрочни избори. Може да се намери добра пресечна точка относно името на бъдещия премиер, от нас се иска да подкрепим определена политика, ние не преговаряме с БСП и ДПС", подчерта още Арман Бабикян.

Според него президентът Румен Радев търси стабилност, което е правилният ход.

"Надявам се да даде достатъчно време да се разберат партиите, не може да сме в перманентен цикъл на избори", каза още Арман Бабикян.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com