Събота,

Асен Василев изуми залата с цинизми

От: СТАНДАРТ -
6230
Асен Василев изуми залата с цинизми
A
A
A

Вицепремиерът Асен Василев втрещи пленарната зала с цинизми.

"Знам че е политически удобно да се говорят глупости", каза Василев, отговаряйки на Кирил Ананиев за мотивите по внесения от ЕГРБ-СДС вот на недоверие. И добави: "Не чувам  предложение за овладяване на кризата, а популистки лозунги и икономическа философия, която, ако мога с едно изречение да го обобщя, е: "Да го духат бедните". Това е вашата икономическа философия. Извинявам се за грубия език".

"Такава икономическа политика това правителство няма да води. Вие я водихте в последните 12 години и така постигнахме най-голямата разлика между богати и бедни в Европа", повиши тон вицепремиерът.

Залата избухна във възмущения. И.д. председателят на парламента Мирослав Иванов го смъмри. "Моля ви да не се повтаря в залата", призова той.

Това обаче провокира депутата от „Възраждане“ Цончо Ганев да вземе думата и да нападне остро изказа, който съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) си позволи.

„Г-н председател, открихте днешното заседание със заплаха, че ще гоните депутати – най-вече от опозицията... Казахте, че ще гоните заради цинизми. Ако аз от тази трибуна кажа: „Да го бухат бедните“ ще си обърнете езика и на момента ще ме изгоните.

Но това нещо, което се случва в момента – министъра на финансите да говори с цинизми към други, които са в тази зала и към народа, който е навън, е неприемливо.

Ако някой от опозицията си бе позволил такъв език, то управляващите щяха да го линчуват“, заяви Ганев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички