Асен Василев изуми залата с цинизми

Скандал в залата след изказване на Асен Василев

Асен Василев изуми залата с цинизми | StandartNews.com

Вицепремиерът Асен Василев втрещи пленарната зала с цинизми.

"Знам че е политически удобно да се говорят глупости", каза Василев, отговаряйки на Кирил Ананиев за мотивите по внесения от ЕГРБ-СДС вот на недоверие. И добави: "Не чувам  предложение за овладяване на кризата, а популистки лозунги и икономическа философия, която, ако мога с едно изречение да го обобщя, е: "Да го духат бедните". Това е вашата икономическа философия. Извинявам се за грубия език".

"Такава икономическа политика това правителство няма да води. Вие я водихте в последните 12 години и така постигнахме най-голямата разлика между богати и бедни в Европа", повиши тон вицепремиерът.

Залата избухна във възмущения. И.д. председателят на парламента Мирослав Иванов го смъмри. "Моля ви да не се повтаря в залата", призова той.

Това обаче провокира депутата от „Възраждане“ Цончо Ганев да вземе думата и да нападне остро изказа, който съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) си позволи.

„Г-н председател, открихте днешното заседание със заплаха, че ще гоните депутати – най-вече от опозицията... Казахте, че ще гоните заради цинизми. Ако аз от тази трибуна кажа: „Да го бухат бедните“ ще си обърнете езика и на момента ще ме изгоните.

Но това нещо, което се случва в момента – министъра на финансите да говори с цинизми към други, които са в тази зала и към народа, който е навън, е неприемливо.

Ако някой от опозицията си бе позволил такъв език, то управляващите щяха да го линчуват“, заяви Ганев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай