Асен Василев вицепремиер? Румен Христов каза истината

Мандатът трябва да е на ГЕРБ-СДС, каза той

Асен Василев вицепремиер? Румен Христов каза истината | StandartNews.com

Фигурата на финансовия министър е важна, затова има логика Асен Василев да поеме поста на вицепремиер. Това заяви лидерът на СДС Румен Христов, коалиционен партньор на ГЕРБ, в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS.

Според Христов обаче ПП-ДБ трябва да кажат кой ще бъде вицепремиерът, а от ГЕРБ-СДС ще го подкрепят. Христов бе категоричен, че ще искат да имат представител в правителството след ротацията.

„Очевидно е, че някои от министрите не се справят добре. Смяната им ще гарантира по-добра работа на правителството“, посочи той. Христов допълни, че от ДПС са заявили, че няма да имат министър.

Румен Христов коментира промените в Конституцията. „Доверихме се на Христо Иванов, Атанас Славов и на Надежда Йорданова. Надявам се, че конституционните промени са изпипани и няма да има последици за промяна или отмяна на текстове“, заяви той.

Все още не са ясни представителите на Конституционния съд, каза Христов. „Ако Атанас Атанасов е консенсусната фигура на управляващото мнозинство за конституционен съдия, тогава ние ще го подкрепим“, каза политикът.

По негови думи е логично правителството да бъде с мандат на ГЕРБ-СДС.

За европейските избори политикът каза, че СДС и ГЕРБ ще се явят с обща листа. Той постави добра оценка на Александър Йорданов.

Радев чертае бъдещето на своята политическа формация, коментира Румен Христов празничната реч на президента. Той бе категоричен, че редовно правителство винаги е за предпочитане от служебно. „На вота на недоверие не подкрепих правителството, но това не означава, че не подкрепям влизането на страната ни в Шенген. Ние сме пълноправни членове“, посочи Христов. По негови думи самият факт, че „Възраждане“, ИТН и БСП реагират остро, това означава, че решението за Шенген е успешно. Политикът изрази увереност, че страната ни ще влезе в пространството и по суша.

Той беше категоричен, че никъде в договора не е записано колко мигранти ще бъдат върнати в България.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай