Асен Василев канен от ИТН за вицепремиер

Поканените трима служебни министри са положителни герои, каза Николай Василев

Асен Василев канен от ИТН за вицепремиер | StandartNews.com

Служебният финансов министър Асен Василев е трябвало да бъде вицепремиер по европейските въпроси. Това разкри Николай Василев на първия брифинг на партия "Има такъв народ". Той, зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов и Филип Станев дадоха брифинг в БТА, за да отговорят на всички въпроси за бъдещото управление. Преди ден ИТН оттегли кандидатурата на Николай Василев за премиер заради огромната помия, която се изля върху него.

ВИЖ ОЩЕ: Николай Василев: Планирах намаляване на данъците

Василев каза много добри думи за тримата служебни министри, които получиха покана да влязат в кабинет на ИТН, но отказаха. Това са Асен Василев, икономическия министър Кирил Петков и образователния министър проф. Николай Денков.

ВИЖ ОЩЕ: Николай Василев: Приятелски огън от десните

"Не ми се видя много красиво, тази информация беше извадена селективно", коментира Василев относно разговорите с тримата служебни министри. Те са положителни герои, заяви още Василев. Той подчерта, че нямало да ги поканят в кабинета, ако не са ги харесвали.

Имаме сериозни разминавания по финансовата политика, каза Тошко Йорданов. Той съобщи, че с тримата министри са имали джентълменско споразумение, да не се изнася информация за водените разговори. То е било нарушено от тримата министри.

Те започнаха да говорят, затова и аз ще го направя, каза Йорданов.Асен Василев каза, че най-важното за него е да се спрат мръсните пари и той иска лично да се занимава с това. Ние бяхме категорично ЗА, одобряваме го, каза Тошко Йорданов. Дори бяхме готови за извадим комисията, която разследва мръсните пари от финансовото министерство, и да я сложим на негово лично подчинение като вицепремиер, разкри още зам.-председателят на ИТН. И допълни, че досега Асен Василев не е съобщим, че са го канили за вицепремиер, нито защо се е отказал от собствената си идея да спре мръсните пари.

Ние нямаме никакъв проблем с Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков - нито по програмите, нито по приоритетите. Проблемът бе, че те се държат доста по детски - ако един не отиде в кабинета, и другите не отиват, каза още Тошко Йорданов. И допълни: "И тъй като Асен Василев отказа, другите двама също се отказаха. Това е истината, не е фризирана".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай