Николай Василев: Планирах намаляване на данъците (НА ЖИВО)

Предвиждал намаляване на плоския данък от 10 на 9 на сто

Николай Василев: Планирах намаляване на данъците (НА ЖИВО) | StandartNews.com

Драстично намаляване на данъците е планирал Николай Василев в приоритетите си като премиер на "Има такъв народ". Той, зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов и Филип Станев дават брифинг в БТА, за да отговорят на всички въпроси, свързани с номинацията на кабинета на ИТН и оттеглената кандидатура на Николай Василев. Причината това да се случи бе по думите на Слави Трифонов огромната помия, която в последните дни се изля върху Василев.

ВИЖ ОЩЕ: Николай Василев: Приятелски огън от десните

Предвиждах намаляване на данък печалба от 10 на 9 процента, намаляване на данъка върху доходите от 10 на 9 на сто, съобщи Василев. Той възнамерявал да предложи сваляне на ДДС от 20 на 18 процента и 5 на сто данък за международния туризъм.

Деветката е много магическо число, което ще накара много по-голяма част от бизнеса да работи на светло. Всяка година, когато навремето намалявахме данъците, събирахме повече, категоричен бе Николай Василев.

Вдигане на пенсиите с 35% е предлиждал още топ икономистът.

Аз съм авторът на идеята за приватизация на ББР, съобщи Николай Василев. И уточни: Тази идея не ми е хрумнала сега, това е моя позиция от 2002, има я в моите книги.

Ако бяхме получили подкрепа, това щеше да бъде най-реформаторския и най-модерен кабинет в българския преход, кабинетът който щеше да работи с най-висока скорост. Това щеше да е правителство с ДНК на бъдещето, категоричен бе Василев.

Той е разработил документ от 68 страници. Той се нарича "Модернизирай България". Това са икономически приоритети. Нямат амбициозната цел да се наричат програма, защото бъдещата програма трябва да се направи в диалог с управляващата партия, в диалог с другите партии, смята Василев. Той е най-много огорчен от критиките от десния сектор. "Смятам критиките на десния сектор за приятелски огън", категоричен бе той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай