Ангелкова: 75 000 лв. е апартаментът ми

Явно сме свидетели на поредните силни чувства на г-н Симеонов към мен

Ангелкова: 75 000 лв. е апартаментът ми | StandartNews.com

75 хил. лева струва апартаментът, купен през 2008 от моите родители на мое име. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по повод съмненията, че е поредният управник с апартамент на занижени цени. Стойността е на груб строеж по онова време, на акт 14. Така че е с редица разходи след това. В нотариалния акт пише, че има констативен протокол, че строежът е завършен от 2007 г., допълни Ангелкова. И коментира: "Явно сме свидетели на поредните силни чувства на г-н Симеонов към мен."

ВИЖ ОЩЕ: Ангелкова с три апартамента

Добре е премиерът Борисов да си огледа внимателно министрите, че и там има такива с имоти, каза по-рано днес лидерът на НФСБ Валери Симеонов. И обясни, че говори за имот в София, "Овча купел", с площ от 142 кв. метра, купен за 61 хил. лв. Симеонов не спомена името на министъра, за когото говори, но посочи точния адрес, без да отчита, че това е изнасяне на лични данни. Малко по-късно се появи информацията, че министърът е Николина Ангелкова. Докато бе в кабинета, Симеонов бе ресорният вицепремиер на Ангелкова. Двамата влязоха в открит конфликт заради акция "Шум" по морето. Ангелкова бе против проверките за шум на Симеонов.

Апартаментът е в Овча купел, 116 кв, другото са гараж, мазе, общи части, които са описани в декларация, каза Николина Ангелкова на летище София, минути след като кацна от Испания. Там тя бе на туристически форум. Но се върна подготвена и показа на журналистите нотариалния акт за имота.

ВИЖ ОЩЕ: И Николина Ангелкова с евтин апартамент

Имам и пазарна оценка, която утре ще ви предоставя. Юрист съм по образование, така че за всяка една сделка, която съм извършвала, преди нея съм възлагала пазарна оценка от лицензиран оценител. Всеки един имот е различен и има индивидуални характеристики. Пазарната оценка е 75 хил. лв., колкото съм платила. Средствата са изцяло от моите родители, обясни Ангелкова.

ВИЖ ОЩЕ: Симеонов: Борисов да си види министрите

Тя поясни, че е допусната техническа грешка в декларацията, когато е встъпила в държавна длъжност през 2011 г. - колегите са вписали данъчната оценка, а не пазарната оценка. Всички данъци са платени на цената от 75 хил. лв, обясни Ангелкова. Тя още не е разговаряла с премиера Борисов и е готова да направи всичко, което той поиска.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай