Симеонов: Борисов да си види министрите

Лидерът на НФСБ с високо мнение за Данаил Кирилов, но притеснен за правната комисия

Симеонов: Борисов да си види министрите | StandartNews.com

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов хвърли нова бомба. Той посъветва Бойко Борисов да си направи преглед на министрите добре, защото имало още с евтини апартаменти, освен представителите на изпълнителната власт, които вече подадоха оставки.

Той намекна за още един член на кабинета, взел имот в столицата. Симеонов отказа да каже кой е този министър, не назова дали става въпрос за жена или мъж. "Добре е Борисов по-внимателно да си огледа министирте, че и там има такива. "Овча купел", ул. "Бързарица 2, - 142 кв. за 61 хил.", разкри лидерът на НФСБ. "220 евро на квадрат - знаете ли, че това е цената на груб строеж в София през 2008 г., когато беше най-големият пик на цените", добави още Валери Симеонов.

Той отказа да коментира в конкретика призива на премиера за оставки на Пламен Георгиев и Лозан Панов, както и проверката на прокуратурата на апартаментите на хората от съдебната система, които гръмнаха в Апартаментгейт.

"Положителното е, че, дай боже, вече там да се показват в нотариалните актове истинските цени. Това да стане, защото това ще вкара едни сиви средства в бюджета, които досега са били в сивия сектор. но като цяло това, което се случи в последния месец, беше чисто политическа кампания, насочена срещу конкретни хора, не без съдействието на хора от изпълнителната власт.

Симеонов призна още, че е притеснен за ръководството на правната комисия, защото не вижда кой може да наследи на поста Данаил Кирилов. "Аз имам много високо мнение за професионалните качества на г-н Кирилов, но придобивам лошо мнение за нивото и потенциала, който остава в Народното събрание. Без Данаил Кирилов тази правна комисия не мисля, че ще има този правен капацитет, който имаше в момента", категоричен е Симеонов. Най-общо казано - нямало кой да замести Кирилов на поста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай