"Ален Делон" и монтьор от Мозамбик - губернатор

"Ален Делон" и монтьор от Мозамбик - губернатор | StandartNews.com

София. 11 областни управители назначи правителството вчера. Юристът Илиян Йончев става областен на Плевен. "До края на годината ще сключа граждански брак", обеща новоназначеният областен управител пред "Стандарт".

Начело на областната управа в Бургас застава Павел Маринов, който също е юрист. Съгражданите му обаче го наричат "Ален Делон" заради приликата с актьора. Маринов е една от най-силните фигури на БСП край морето. Общински лидер е на столетницата и се прояви на поста като блестящ дипломат. Когато не е в морето, обича да рисува.

Магистър по история пък стана губернатор на Габрово. Това е Николай Григоров, който е бил учител в Априловската гимназия, общински съветник и зам. областен.

Постът в област Ловеч ще бъде зает от Милко Недялков, който е журналист. Бил е председател на Общинския съвет в Ловеч.

За втори път Кръстьо Спасов, който е новият областен управител на Видин, ще се заеме с този пост. По професия е пътен инженер. Спасов остана в историята на администрацията с откриването на модерна конферентна зала за срещи и разговори в крепостта "Баба Вида" и на видинския плаж.

Областната управа в Кърджали ще бъде ръководена от банкера Бисер Николов.

Новият губернатор на Враца е един от най-успешните кметове в региона. 60-годишният Венцислав Василев бе градоначалник на Бяла Слатина в предишния мандат и е сред отличниците, реализирал проекти за близо 100 млн. Преди да се захване с кметските дела, е работил и като монтьор на земеделска техника в Мозамбик.

Постът в Добрич ще бъде поет от Недко Марчев. който е зооинженер. Икономистът Корнелий Желязков поема областната управа в Сливен.

Губернаторът на Смолян инж. Димитър Кръстанов пък е сред най-запалените певци и повече от 10 години е част от емблематичния родопски ансамбъл "Манол Радичев" от село Гела.

В област София работата ще бъде ръководена от червения депутат Росен Малинов, който беше общински съветник в София.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай