АФП: Политическа безизходица в България след изборите

АФП: Политическа безизходица в България след изборите | StandartNews.com

София. Партията на сваления български премиер Бойко Борисов спечели най-много гласове на изборите в неделя, но получените резултати не са достатъчни, за да получи мнозинство, сочат предварителните резултати. Това вещае на страната политическа безизходица и нови протести, предаде АФП.

Три месеца след като най-големите демонстрации през последните години принудиха бившия бодигард да подаде оставката на своето правителство, партията ГЕРБ на Бойко Борисов спечели между 29,6 и 32% от гласовете, сочат данните от екзит пол проучвания. БСП е на второ място с резултат между 25,6 и 26,2%, следвана от партията на турското малцинство ДПС с 9,9-13,4% и ултранационалистическата партия Атака с резултат между 7 и 8,5%.

Ако не бъде формирано правителство, ще бъдат насрочени нови предсрочни избори през есента, при което действащият служебен кабинет ще остане на власт.

Шест години след като България се присъедини към ЕС, почти една четвърт от българите живеят под официалния праг на бедността, като жизненият стандарт продължава да пада.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай