АБВ: Управлението се изчерпа

АБВ: Управлението се изчерпа | StandartNews.com

Енергийната сигурност се изважда гузно като причина за оттеглянето ни, казва Георги Димитров

Съветникът на лидера на АБВ Георги Първанов - Георги Димитров, заяви в ефира на БНТ, че моделът на управление се е изчерпал. Той добави, че енергийната сигурност се изважда гузно като причина за оттеглянето на партията от властта.

"От АБВ никой не е бил против проучванията за природен газ и нефт в Черно море. Темата се зачерква с гузност, коментира Георги Димитров. Няма човек, не политик, който да е против това нещо", заяви Димитров.

"Натрупа се критична маса на отхвърляне на начина, по който се развива управлението. Ние дадохме заявка от самото начало, че ще бъдем ляв коректив на управляващото мнозинство. Решението на АБВ не е спонтанно, то е обмисляно дълго време. Който е изненадан, не анализира правилно политическите процеси в страната", добави той.

Според Георги Димитров, партията ще работи за утвърждаване на алтернативните политики, които считат за най-подходящи за България. Излизането на АБВ предизвика емоции, защото интересът е обоснован. В излизането ни от властта няма нищо необичайно, да се търсят скрити теории е абсурд. Създава се впечатление за безалтернативност на сегашния модел на управление. Излизането ни от властта показва алтернативата", каза Димитров.

Според него, моделът на управление се е изчерпал и е време за предсрочни парламентарни избори, но не са те тези, които могат да ги инициират.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай