Гласуват актуализацията на бюджета днес или утре

 Гласуват актуализацията на бюджета днес или утре | StandartNews.com

София. Днес или утре новият парламент ще внесе проектопромените в Закона за държавния бюджет за тази година, каза служебният премиер проф. Георги Близнашки, цитиран от правителствената пресслужба.

Първата точка от работата на новия парламент трябва да бъде именно актуализацията на бюджета, смята премиерът. Само на тази основа могат да се търсят решения на редица проблеми в страната. Проф. Близнашки припомни за постигнатото принципно съгласие в Националния съвет за тристранно сътрудничество и това, че актуализацията е нужна час по-скоро.

"Нужно е още едно усилие, за да се стигне до правителство. Без него страната ще изпадне в изключително тежко положение. Призовавам всички политически сили към здрав разум. Колкото по-скоро имаме избрано правителство, политическо и силно, толкова по-добре", каза още премиерът. Той надежда, че ще има нов кабинет до седмица или най-много до десет дни.

Министър-председателят пожела успех на народните представители в 43-ия парламент и заяви, че служебното правителство до последния момент ще изпълнява функциите си. "В цялата си досегашна работа сме се придържали към закона, ще го правим и занапред", заключи проф. Близнашки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай