Златният Apple Watch излиза поне $10 000

Златният Apple Watch излиза поне $10 000 | StandartNews.com

Батерията на "умния" часовник издържа до 18 часа, твърдят от компанията

В понеделник технологичният гигант Apple показа за втори дългоочаквания си "умен" часовник. Единствените реални новини в сравнения с първото представяне на Apple Watch миналия септември, бяха свързани с живота на батерията и по-конкретните цени на устройството.

Часовникът ще бъде пуснат на пазара на 24 април. От 10 април той ще може да бъде поръчан, като от същата дата феновете ще могат да отидат до магазин на компанията, за да разгледат всички функции на продукта.

Apple Watch е в три версии, като всяка от тях има по два различни размера на дисплея. Цената зависи от различните опции и характеристики. Най-евтиният е Apple Watch Sport, чийто корпус е алуминиев. Цената му е 349 долара за модела с по-малък екран и 399 за тези с по-голям.

По-високият клас е часовникът, направен от неръждаема стомана. Двата варианта на устройството се търгуват съответно за 549 и 599 долара. Луксозната версия на този Apple Watch, която е с повече опции, е близо двойно по-скъпа - в размер на 1049 долара. Специалното издание Apple Watch Edition пък е изработено от 18-каратово злато. Неговата цена тръгва от 10 000 и ще достига до 17 000 долара.

Потребителите трябва да използват устройството заедно с iPhone. Причината е, че на часовника могат да се инсталират приложения и опциите му се управляват само чрез телефона. Заедно с това той може да се свързва с интернет или да ползва GPS само с помощта на смартфона. При това е необходимо телефонът да бъде по-нова версия - поне iPhone 5. В замяна на това обаче от Apple обещават, че умното устройство може да работи цял ден, като батерията му издържа около 18 часа при нормална употреба.

Apple Watch разполага и с интересни опции. Така например, може да направите рисунка на дисплея на часовника и да я изпратите на приятел, който също има такова устройство. Освен това може да изпращате емотиконки и дори ритъма на сърцето си. Умната джаджа сигурно ще стане любима и на запалените спортисти. Причината е, че той може да се използва, за да брои стъпките, когато човек тича, да отчита пулса и дишането. Заедно с това в края на всяка седмица прави отчет за това как потребителят се е справил със спортната си програма и прави предложения за подобряването й. Apple Watch също така показва всички обаждания и съобщения, които са пристигнали на смартфона, с който се използва. Освен това през него може да се проверява прогнозата за времето, различни събития или харесванията във Facebook.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай