Заседават по делото срещу Цветан Цветанов

Заседават по делото срещу Цветан Цветанов | StandartNews.com

София. Софийски градски съд заседава по делото срещу Цветан Цветанов за втори път. Петима свидетели са призовани по делото.

Бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев е призован като свидетел по делото срещу Цветан Цветанов. Това съобщи БНР.

Цветан Цветанов е подсъдим за престъпления срещу правосъдието. Той ще се седне на подсъдимата скамейка заради отказа му да се приложат специални разузнавателни средства срещу полицая Орлин Тодоров. Цветанов не е имал право да вземе това решение, въпреки че вече е имал съдебно разрешение, пише в обвинителния акт срещу него.

Отказвайки подслушването, Цветан Цветанов е забавил разследване за тежки престъпления срещу Тодоров и още двама души, сочат магистратите. И уточняват, че той е действал при пряк умисъл да избави лицата от наказателно преследване.

По-рано бившият вътрешен министър каза, че не се притеснява от делото. Той бе категоричен, че е разписал използването на СРС-та месец по-късно.

Свидетели заявиха на първото заседание на съда, че върху тях е оказван натиск за прекратяване на делото. Тогава те уточниха, че натискът е бил техните преки ръководители.

"До края на януари и двете дела срещу бившия вицепремиер Цветан Цветанов ще бъдат внесени в съда", съобщи в четвъртък главният прокурор Сотир Цацаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай