Започна форумът на СТАНДАРТ Костинброд срещу кризата

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов отговаря на въпроси на бизнеса

Започна форумът на СТАНДАРТ Костинброд срещу кризата | StandartNews.com

Дискусията на „Стандарт” „Костинброд  срещу кризата" с участието на министъра на икономиката Лъчезар Борисов започна.  Пред най-големите компании в региона министър Борисов представя новите мерки на държавата в подкрепа на бизнеса. Заедно с него в помощ на индустрията на въпроси на компаниите отговарят заместника му Стамен Янев, проф. д-р Поля Кацамунска, съветник на министъра на икономиката, д-р Бойко Таков, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, народният представител Николина Ангелкова. Домакин на дебатите е кметът на Костинброд Трайко Младенов.

Целта на кампанията „Заедно срещу кризата”, която осъществяваме съвместно с Министерството на икономиката е да бъдат обсъдени проблемите на отделните сектори, да бъдат популяризирани мерките за държавната помощ в подкрепа на бизнеса и в пряк диалог да бъдат очертани секторните и регионални анализи за преодоляване на икономическите последствия от коронакризата, каза главният редактор на „Стандарт” Славка Бозукова при откриване на форума.

Костинброд е един от икономически най-добре развитите градове у нас. Още през 2016 г. той спечели специална награда от Агенцията за инвестиции в България за град с най-много вложения на глава от населението. На човек в Костинброд се падат 6 300 лв. инвестиции.

Костинброд е и общината с най-много изпълнени и изпълнявани европроекти по различни оперативни програми, като усвоените средства от 2011 г. до момента са над 140 млн. лева.

Едни от най-големите инвеститори в България са избрали Костинброд за база на производствената си дейност. Във форума участват ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ, Газтрейд АД, Нис Петрол, Санитекс, Мултипринт ООД, „Сиенит холдинг” АД, ЕКОБУЛПАК, ЕМ комплект, "АСИКО" ООД, Ролпласт ЕООД, МДЗ Балша АД, Марс Армор ООД, Джиев АД, Сен Гобен-WEBER ЕООД, Интерион АД, Юроспийд ООД, Солинекс ООД, Тексайд България, „Костинброд ЕКО“ АД и др.

Пред тях министър Борисов ще представи новите мерки в помощ на бизнеса у нас, конкретните планове за бъдещи инвестиции в региона и развитието на нови бизнес зони. Бизнесът пък ще даде предложенията си за по-лесно и безболезнено излизане на страната ни от коронакризата в резултат на пандемията.

След дискусията ще се състои специална церемония „Героите на моя Костинброд”, в която ще бъдат отличени хората, които бяха на първа линия в Града на император Константин по време на извънредното положение, големите дарители в града, хора на културата и духа. Инициативата е продължение и надграждане на кампанията „Моят град – 10 причини да остана в него”, която „Стандарт” провежда от две години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай