Внесоха искане за дисциплинарно производство срещу Кокинов

Внесоха искане за дисциплинарно производство срещу Кокинов | StandartNews.com

София. Петима членове на Висшия съдебен съвет внесоха в деловодството на съвета предложение за образуване на дисциплинарно производство срещу бившия градски прокурор на София Николай Кокинов, съобщиха от ВСС.

Според магистратите с участието си в разпространения запис на разговор в дома на бившия премиер Бойко Борисов в Банкя той е уронил престижа на съдебната власт.

Етичната комисия на ВСС покани Кокинов на заседанието си миналия понеделник. Тъй като той не отиде, комисията все пак реши, че бившият градски прокурор е уронил престижа на съдебната власт, припомня БНР. След това предложението за задействане на производството от върховния орган на съдебната власт беше очаквано.

В четвъртък ВСС ще реши дали да образува дисциплинарно производство срещу Кокинов. Ако това стане, започва и своебразно дело със събиране на доказателства, разпити и право на адвокатска защита.

Най-вероятно след съдебната ваканция ще стане ясно дали бившият градски прокурор ще бъде санкциониран и каква точно ще бъде санкцията му. Най-тежкото наказание, което може да получи, е уволнение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай