Витанов: Всичко ще гори!

Математикът с анализ за войната в Израел

Витанов: Всичко ще гори! | StandartNews.com

Математикът проф. Николай Витанов публикува във Фейсбук своя ежедневен анализ.

Ето какво написа математикът за войната в Израел:

Днес е ден 4-ти. Какво ви писах в самото начало. Израелската армия се нуждае от 10-на дни за да изтласка Хамас от израелска територия.

Останали са 2 области на съпротива на Хамас по-дълбоко в израелска територия, останалото е покрай границата на Газа. Очакванията са до края на седмицата Хамас да е изтласкан от израелска територия. Силите са неравни, иранската армия е далече, израелската армия има преимущество.

Какво друго ви писах. Всичко ще гори. Гледате ли какво става в Газа? Между другото, руснаците могат да направят същото в Украйна, но не искат.

Обратно към Газа. Шансовете за спиране на бойните действия след изтласкване на Хамас от израелска територия намаляват. Твърде по-вероятно е навлизане на израелската армия в газа за създаване на буферна зона, предпазваща израелската територия от нови нападения.

Очакват се доста разрушения и на самия град Газа. Има и малка вероятност израелската армия да тръгне да го щурмува, но това си е дълга и ресурсоемка операция, съпроводена с много цивилни жертви и загуби от страна на израелската армия.

По-вероятно е да не се стигне чак до атака за превземане на града. Виж, масивният обстрел няма да му се размине.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Анонимно
преди 6 месеца

Любопитна съм какъв е шансът израелската армия подпомогната от други , външни сили да ликвидира "ивицата"? Какво е мнението на Математиката?

Откажи