Витанов с ключова прогноза за февруари

Какво ни чака

Витанов с ключова прогноза за февруари | StandartNews.com

Математикът проф. Николай Витанов даде ежедневния си анализ във Фейсбук. Той сподели прогнозата си за разпространението на коронавируса и грипа у нас през идните седмици.

Ето какво пише проф. Витанов в профила си:

"Я да видим какво става с прогнозите за коронавируса.

Прогноза – няма да има препълване на болниците. Валидност – вече 554 дни.

18 месеца са 549 дни. Над 18 месеца валидност тук значи. Не е зле. Никак не е зле. 19 месеца са 580 дни. Броячът върти.

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 657 дни. 21 месеца са 640 дни. 22 месеца са 671 дни. Над 21 месеца валидна прогноза. Броячите си въртят. Като дойдат следващите епидемии, вадете числата от тези рекорди и сравнямайте. И тъй ще разберете кой колко струва. Много искам да видя, как насред вълни и зарази, някой ше ви направи прогноза, която ще е валидна 657 дни. Но вероятно няма да съм жив, да го видя това.

Що де отнася до ковида, знете какво трябва да правите.

1. Вършите си работата спокойно и спазвате елементарните предпазни мерки. Знаете, че здравната система се справя добре докъм 500 регистрирани случая на ден. Индикатор за проблеми са 7 последователни дни с над 500 случая.

2. Както ви бе прогнозирано, такова нещо не се очаква до края на януари. Ето, края на януари дойде, прогнозата се сбъдна. Поздрави на всички юрдечета, крякащи, че нямало вярна прогноза на Витанов. Има, има-а-а-а, пак има! Човки в калта и да не ви се чуват гласчетата.

3. Не се очакват проблеми с ковида и до средата на февруари. Няма да има опасност, няма да има 7 последователни дни с над 500 регистрирани случая на ден. Спокойно си вършете работата и спазвайте елементарните предпозни мерки.

За грипа

1. Успокоителна част на прогнозата.

1.1. Грипната вълна няма да е супервисока. Причината е разминаването на степента на заразване по области. Пловдив, Варна и Бургас са в съсояние на грипна епидемия, но София още не е.

1.2. Разрастването на грипа в Софи ще почне да се компенсира от намаляване на обхвата в другите области с много население.

1.3. Така че в момента се намираме в пика на грипната епидемия и кой знае колко по-лошо не се очаква да стане.

2. Призователната част от прогнозата е да се пазите.

2.1 Понеже сме в пика на грипната вълна, до 20-ти февруари избягвайте кашлящи колкото можете и не ходете по места, където се събират много хора, ако е възможно.

2.2. Пазете се особено, ако сте в София.

2.3. Укрепвайте си имунната система."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Десислава
преди 2 месеца

Аз вярвам на Витанов. Досега каквото е казал е така.

Откажи