Вендерс снима драма в 3D

Лентата "Всичко ще бъде наред" събира Джеймс Франко и Шарлот Генсбург

Вендерс снима драма в 3D | StandartNews.com

След пет години отсъствие от игралното кино Вим Вендерс се завръща. В момента прочутият немски режисьор ръководи снимките на новия си филм в Монреал, пише "Холивуд рипортър". "Всичко ще бъде наред" (Everything Will Be Fine) е с участието на Джеймс Франко и Шарлот Генсбург и се очаква да излезе по екраните догодина. Последният игрален проект на Вендерс беше "Снимки в Палермо", който излезе през 2008-а.

Сега форматът отново е 3D, какъвто беше и документалният му "Пина" от 2008-а, с който си спечели номинация за "Оскар".

Докато "Пина" обаче разказваше историята на легендарната немска хореографка Пина Бауш, 3D форматът беше донякъде обоснован, то тук неговото използване е малко странно, като се имат предвид малките мащаби и личната история в сценария. Негов автор е норвежкият писател Бьорн Олаф Йоханесен. Джеймс Франко е в ролята на писател, който убива дете при пътен инцидент. Историята проследява следващите 12 години от живота му, през които той се опитва да се помири със себе си. Наблюдава от близо как смъртта се отразява на семейството на детето, като поема цялата вина върху себе си.

"С предстоящия филм навлизаме в съвсем нова територия за начина, по който една история може да бъде разказана на екрана. Убеден съм, че триизмерното кино ще отвори ново поле за емоционална близост с историята и героите й", казва режисьорът пред в. "Монреал газет". След Канада екипът ще си вземе почивка и ще се събере отново в края на 2014-а.

За ролята на Шарлот Генсбург обаче нищо не се знае. Кино маниаците очакват с нетърпение предстоящия филм с нейно участие "Нимфоманка" на Ларс фон Триер, който ще излезе този декември. Дъщерята на Джейн Бъркин и Серж Генсбург вече има няколко успешни участия в нетрадиционните роли на Триер - в "Антихрист" и "Меланхолия". "Нимфоманка" стана скандален още преди да излезе на екран, след като стана ясно, че Триер е наел истински порно актьори за някои по-тежки сцени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай