Велосипедите с операционна система

Велосипедите с операционна система | StandartNews.com

Очаква се догодина да се появят нов вид велосипеди, които да бъдат снабдени с операционна система. В тях ще има повече от един електронен компонент, като всички устройства ще бъдат обединени в една система.

Проектът се нарича OpenBike.
Новите велосипеди ще бъдат снабдени с екшън камери, зарядни устройства за мобилни устройства и велосипедни компютри. В момента всички тези елементи се захранват с електричество. Разработчиците от Сан Франциско се опитват да променят този подход, създавайки една операционна система за един велосипед.

Освен всичко OpenBike ще има централна батерия, която ще захранва всички електронни устройства. Това означава, че производителите на допълнителни компоненти за велосипеди ще се отърват от необходимостта да осигуряват батерии за своите устройства. Собственикът на велосипеда ще зарежда само една основна батерия. Разработчиците отбелязват, че системата OpenBike ще зарежда батерията при въртене на педалите.

Очаква се първата версия на системата OpenBike да се появи през следващата година, като в момента нейните създатели трябва да развият партньорства с производителите на велосипеди, за да се гарантира използването на OpenBike в конструкцията им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай