Важно за шофьорите в София. Новина от Васил Терзиев

Той каза, че има прекалено много поражения заради времето

Важно за шофьорите в София. Новина от Васил Терзиев | StandartNews.com

Обмисля се гратисен период за забраната за влизане в центъра на София на най-замърсяващите автомобили. Това заяви пред журналисти кметът на София Васил Терзиев. Според него това е най-справедливото нещо, което трябва да бъде направено, предаде БТА.

Припомняме, че от 1 декември 2023 г. влиза в сила забрана за влизане в центъра на София на най-замърсяващите автомобили, която ще важи от декември до края на февруари, реши в края на м.г. Столичният общински съвет. С приемането на доклада за промени в Наредба за създаване на зони с ниски емисии на вредни вещества в атмосферния въздух на територията на Столична община. Вносители са общински съветници от групата на ГЕРБ-СДС в СОС.

По думите му това е доста неуредено и не е имало достатъчно добра разяснителна кампания. Има предизвикателства, че софтуерът, който отговаря за анализирането на номерата на колите в нарушение, не е минал процедури и се обжалва.

Има доста неща, които трябва да се изчистят, но с екипа ми работим да ги отстраним максимално бързо, обясни кметът. Той посочи, че забраната не може да бъде отложена, защото трябва работещ Общински съвет. Не е ясно как ще се налагат санкциите, но пък не могат да бъдат опростени, търсим варианти това да се случи, каза Терзиев и добави, че скоро ще има изявление по темата. По около 20 000 автомобила на ден ще бъдат засегнати.

Продължава работата по разчистването на снега и на падналите клони и дървета. Има прекалено много поражения, каза Терзиев. Фирмите на места не се справиха, а на места хората не са си помогнали, като почистят пред входовете си. Предстои да съберем всички страни и да видим кой къде не си е свършил работата. Следващия път ще бъдем по-подготвени. Разбирам недоволството и съм съпричастен. Всички служби са ангажирани, работим денонощно, коментира кметът.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Трезвомислещ
преди 4 месеца

Тоя явно живее в някакъв паралелен свят?

Откажи