НОИ с важна новина за пенсиите

Какво става?

НОИ с важна новина за пенсиите | StandartNews.com

Важна новина за пенсионерите от НОИ! Изплащането на пенсиите в пощенските станции ще започне от 9 май (вторник) и ще приключи на 22 май (понеделник).

ВИЖ ОЩЕ: Добра новина! За кои пенсионери готвят добавки?

Според Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж пощенските станции изплащат пенсиите и добавките към тях в периода от 7-о до 20-о число на месеца, за който се отнасят. Когато тези дати са неработни дни, какъвто този месец е случаят и с двете дати, изплащането започва от първия работен ден след това – 9 май, и завършва на първия работен ден след почивния краен срок – 22 май. То ще се извършва съобразно изготвен график, който ще бъде обявен във всяка една от пощенските станции, обясниха още от НОИ.

ВИЖ ОЩЕ: Пуснаха изненадващи данни за новите пенсионери от 2022 г.

Преводите на сумите за януарските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 9 май 2023 г.

ВИЖ ОЩЕ: Спазаряват важно правило за увеличението на пенсиите

Графикът за всички видове плащания, извършвани от Националния осигурителен институт към осигурените лица и пенсионерите, се актуализира всеки месец и е достъпен през интернет страницата на института, рубрика „Календар на плащанията“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай