Царево в траур! Намериха тялото на съдия Москова

Жертвите на потопа са три

Царево в траур! Намериха тялото на съдия Москова | StandartNews.com

Тялото на председателя на Районния съд в Царево Мария Москова изплува преди минути в близост до пристанището в морския град, съобщи източник, свързан с оперативните дейности по брега, цитиран от "Флагман".

Така потвърдените жертви на бедствието до този момент са три – на съдия Мария Москова и на двама мъже. Телата им са извадени на брега.

Първият изплува вчера вечерта и той е на 64-годишния строителен работник от Смолян, който живеел в морския град от доста време. Той е бил нает на работа в новостроящата се вила на съдия Москова в кв. Василико. Двете жени са били в Нисана, отнесен в морето близо до крайбрежната алея в кв. Василико. Няма доказателства работникът да е бил в колата и да е опитвал да се евакуира заедно с тях.

Другото тяло на мъж бе засечено около 07:30 ч. с дрон в морето и бе извадено малко по-късно. Дрон отчетел, че той е с черна тениска Адидас, гологлав, на не повече от 50-годишна възраст, добре сложен. Той не е идентифициран и към момента.

Все още няма следа обаче от дъщерята на съдия Москова – д-р Даниела Йорданова.

Кризисният щаб е засипан от вчера с множество сигнали за липсващи хора и не може да се каже категорично дали няма и други жертви, погълнати от стихията. Тъй като от вчера насам имаше многократно сривове в комуникациите на мобилните оператори, близките бяха изпаднали в паника и сигнализираха кризисния щаб при всяко съмнение, щом роднината им се окаже с изключен телефон.

Задръстването по пътя от к-г Нестинарка към Царево и главния път за Бургас е километрично. Над 1500 туристи със собствени автомобили са блокирани в този район.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай