Топлото остава на същите цени след 1 януари

Цената на топлинната енергия няма да бъде променяна от 1 януари, защото се очаква около 4% да бъде увеличението на цената на природния газ за първото тримесечие на 2019 г....

Топлото остава на същите цени след 1 януари | StandartNews.com

Цената на топлинната енергия няма да бъде променяна от 1 януари, защото се очаква около 4% да бъде увеличението на цената на природния газ за първото тримесечие на 2019 г. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов пред журналисти в сградата на регулатора днес.

Иван Иванов припомни, че предварителна прогноза от страна на "Булгаргаз", която е била дадена на 10 ноември, е показвала, че повишението на цената на природния газ за първото тримесечие на следващата година се очаква да бъде малко под 5 процента. При подобно повишение по закон цените на парното и топлата вода не се променят.

Общественият доставчик на 10 декември ще трябва да излезе с предложение каква да бъде цената на природния газ за първото тримесечие на 2019 г. и КЕВР до края на годината ще трябва да се произнесе дали одобрява направеното предложение от страна на "Булгаргаз".

Председателят на КЕВР отговори още, че в Комисията е постъпило предложение за преминаване на "Турски поток" през България, но все още не е разгледано.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай