Топ синоптик ни хвърли в ступор, какво ни чака

Говори Петър Янков

Топ синоптик ни хвърли в ступор, какво ни чака | StandartNews.com

Днес и утре температурите в крайните северни части на страната ще достигат 22-23 градуса. Най-топло ще бъде в Русе и Сандански. Тези температури са високи, но от петък се очакват превалявания с летен характер. В района на София, Рила и Пирин ще има и зимни гръмотевици. Това е характерно за преходния сездон в края на зимата преди пролетта", заяви синоптикът Петър Янков пред България Он Еър.

Той уточни, че валежи в петък през нощта ще има главно в южната половина на страната. А в събота следобед бързо ще се заоблачи и в цялата страна ще има превалявания със захлаждане. 

"В петък градусите ще бъдат 15-20, в събота - 10-15. Ще има чувствително захлаждане. В планините късно следобед ще превали сняг, новата снежна покривка ще бъде 3-5 см. Този сняг не е подходящ за любителите на снежните спортове, мокър и тежък е, създава условия за травми", предупреди синоптикът.

Янков посочи също, че във вторник и сряда следващата седмица отново ще има повишение на температурите, а в четвъртък и петък ни чака ново захлаждане. 

"На 20 март настъпва астрономическата пролет, но метеорологичната - с тези над 20 градуса, я изпревари", каза още Янков. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай