Тома Биков в челен спор с протестиращи

Това стана на излизане от Народното събрание

Тома Биков в челен спор с протестиращи | StandartNews.com

Протестиращи влязоха в челен спор с депутата от ГЕРБ Тома Биков на излизане от Народното събрание, след като приключи парламентарното заседание днес. Те се изправиха очи в очи с народния представител на изхода откъм бул. "Дондуков" в обедните часове.

Те го заляха с обичайните за протеста въпроси за исканата оставка, за снимките с премиера и къщата в Барселона. Въпреки че атмосферата се нажежи, Биков отдели над 10 минути за разговор с недоволните. 

Биков отвърна, че министър-председателят не е сниман заедно с пачките и става дума за два отделни кадъра, а след това призова, че за да върви страната напред "заедно трябва да положим усилия".

Относно главния прокурор Иван Гешев, Биков каза: "Решете дали искате да е зависим или независим. Нали искате контрол - това означава да е зависим.".

"Не знам защо смятате, че след 4 месеца ще е по-различно", каза Биков и обясни, че искали да приемат сега бюджета.

Премиерът не се крие, беше категоричен той.

"Ние ли сме мафията", попитаха младите хора, заобградили Биков. На въпроса защо управляващите не задават нито един въпрос на Гешев, депутатът от ГЕРБ каза, че и БСП не са задавали въпроси на главния прокурор.

Следваха още актуални въпроси за конституционната жалба, за разследванията за корупция, за Лукойл, но Биков отговаряше често с"Дай, Боже", намеквайки, че скоро резултатите на тези въпроси ще има.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай