Понеделник,

Тези устройства ще спасят тол системата

От: Рачо Рачев -
A
A
A

Повече от 15 000 тежкотоварни автомобила и автобуси вече са оборудвани с бордови устройства. Сключването на договори става лесно и бързо на тол платформата TollPass.bg, изцяло онлайн чрез регистрация на личен профил, съобщават от официалния партньор на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Бордовите устройства ще се получават срещу 1 лв. депозит и 0 лв. месечна такса обслужване. Новите условия ще важат за абсолютно всички клиенти на TollPass – нови и вече сключили своите договори и получили устройства. Условията ще бъдат адаптирани и всички заплатили такси по старата цена ще получат уведомления за възстановяване на разликите.

Доставката се извършва с куриер, като в стандартните случаи времето от регистрация  до получаване на устройствата отнема 24 часа.

За бордовите устройства не се изисква специализиран монтаж, а той може да бъде извършен от собствениците или водачите на моторните превозни средства.

Бордовото устройство се включва в запалката на автомобила, за да се активира в рамките на няколко минути. На дисплея му се появява регистрационният номер на съответното превозно средство и се натиска бутон "Избор". Подробни насоки може да бъдат прочетени на TollPass.bg.

След официалния старт на тол системата на 1 март 2020 г., водачите могат да са сигурни, че бордовото им устройство работи и е готово за път, когато договорният и техническият LED индикатори светят в зелено.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички