Светият Синод избра временен наместник на Сливенската епархия

Това е варненският митрополит Йоан

Светият Синод избра временен наместник на Сливенската епархия | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

За временно ръководещ Сливенската епархия беше избран варненският митрополит Йоан. В рамките на три месеца трябва да се проведе и избор за нов митрополит, предаде NOVA.

След кончината на Сливенския митрополит Йоаникий Светият Синод се събра извънредно, за да посочи временен наместник на овдовелия епархийски престол.

На заседанието трябваше да се определят също така денят и часът на опелото и погребението на митрополит Йоаникий. Опелото ще се състои утре от 12 ч. в катедралния храм „Св. Димитър” в Града на стоте войводи.

Припомняме, че митрополит Йоаникий почина вчера след продължително боледуване. Духовникът, който ще заеме неговото място, трябва да е на възраст между 35 и 70 години, да е служил в манастир поне 3 години, както и поне 10 години във Висшия клир.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Мария
преди 3 месеца

Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички боклyци от тялoто: пapaзити, токcини, отпадъци и възстановява тялото. Съветвам всички да преминат курса, няма да съжалявате. това е лекарството--- https://e.vg/clean

Откажи