"Стандарт" с най-големия национален форум за младите

Трима министри представят националните програми

"Стандарт" с най-големия национален форум за младите | StandartNews.com

Най-големия национален форум за бъдещето на младите хора у нас прави "Стандарт". Дискусията "Нов стандарт за младите - образование. Иновации. Предприемачество" събира на 24 юни в столичния х. "Маринела" вицепремиера Корнелия Нинова, министрите на иновациите Даниел Лорер и на образованието акад. Николай Денков с национални младежки и студентски организации, университети и бизнес. Във форума участват още зам.-министъра на младежта и спорта Диана Иванова и председателят на Българската агенция за инвестиции Богдан Богданов.

Нинова, Лорер, Денков и Иванова ще представят възможностите за младите хора по националните програми.

В дискусията ще се включат ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров, председателят на общото събрание на УниБит проф. Стоян Денчев, Виктор Серафимов, преподавател в Американския университет, изпълнителният директор на АИКБ Добрин Иванов, председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов, зам.-председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Владимир Табутов, представители на бизнеса. Специални комплименти за участниците във форума ще поднеса Н. Пр. Закия ел Мидауи, извънреден и пълномощен посланик на кралство Мароко у нас.

Националният форум "Нов стандарт за младите - Образование. Иновации. Предприемачество" е част от националната кампания на "Стандарт" "10 причини младите да останат в България".

С нея искаме да покажем колко богата е страната ни - не на газ, ток, пари или думи. А на млади таланти. Деца, ученици, студенти, млади специалисти, които имат потенциал да променят из основи науката, икономиката, изкуството. Стига да бъдат видени, чути и подкрепени. Стига да получат своя шанс. Защото бъдещето е на младите. България е на младите.

Ето програмата на форума "Нов стандарт за младите - Образование. Иновации. Предприемачество":

24 юни 2022 г., 10:00 часа, хотел „Маринела“, зала София 3

П Р О Г Р А М А

Модератор на форума: Славка Бозукова, главен редактор на медия „Стандарт“

10:00 – Начало

10:00 – 10:05 – Входно изказване на Славка Бозукова - открива форума и обявява целите и приоритетите на националната кампания.

10:05 – 10:15 – Корнелия Нинова, вицепремиер и министър на икономиката.  Представя възможностите за финансиране на малки и средни предприятия.  Фонд  „Индустрия“

10:15 – 10:25 – Даниел Лорер, министър на иновациите и растежа. Представя възможностите пред младите предприемачи, които възнамеряват да участват с проекти свързани с конкурентоспособност и иновации.

10:25 – 10:35 – Акад. Николай Денков, министър на образованието и науката в България. Представя възможностите, които предоставя програмата образование за младите хора.

10:35 – 10:45 – Изказване на Диана Иванова, заместник - министър на младежта и спорта. Представя националните младежки програми

10:45 - 10:55 – Изказване на Богдан Богданов – изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции. Представяне на български и чуждестранни инвестиции в контекста на подкрепа за личностното развитие на младите хора у нас.

10:55 – 11:00 – Изказване на проф. Димитър Димитров, ректор на УНСС

11:00 – 11:05 – Изказване на Виктор Серафимов, Американски Университет в България. Представя иновациите в образованието в Американския университет и как се осъществява връзката наука - бизнес във висшето учебно заведение.

11:05 – 11:10 – Изказване на Мирослав Цеков, председател на Национален младежки форум. Представя интересите и очакванията на младите хора във връзка с успешната им реализация.

11:10 – 11:15 – Изказване на Добрин Иванов, изпълнителен директор на АИКБ

11:15 – 11:30 – Изказвания на представители на законодателната власт.

11:30 –12:00 – Дискусия с участието на представители на изпълнителната власт с работодателските организации, младежките сдружения, студентските съюзи и висшите учебни заведения.

12:00 – Край на форума

Коктейл с комплименти за участниците в дискусията от Н.Пр. г-жа Закия Ел Мидауи, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Мароко в България.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай