"Стандарт" награди младите таланти на Плевен

Министър Радостин Василев раздаде отличията

"Стандарт" награди младите таланти на Плевен | StandartNews.com

"Стандарт" награди младите сталанти на Плевен, а лично министърът на спорта и младежта Радостин Василев връчи отличията.

Тържественото събитие, което се превърна в истински празник в Града на героите, е част от Националната кампания на „Стандарт“ „10 причини младите хора да останат в България“. Нейният старт беше даден в Плевен. Спортният министър Василев е патрон на инициативата, а 10 деца, изявени в спорта, науката и изкуствата, получиха специални награди.

Кампанията има за цел да представи постиженията на онези млади българи, които са повод за гордост не само на родните им градове, но и на цяла България. И са пример за останалите младежи да остават у нас и да преобразяват с енергията и всеотдайността си страната ни.

Грандиозното събитие започна със спортен празник за хора от всички възрасти. Община Плевен стана част от Световния ден на предизвикателството и отбеляза Деня на българския спорт 17 май, който е и професионален празник на всички работещи в сферата на спорта.

 

"Стандарт" с кампания: "10 причини младите да останат у нас" започва от Плевен 

"Няма българин, който да стъпи в Града на героите Плевен и да не изпита чувство за гордост и преклонение пред силата на българския дух. И с надежда, защото виждайки толкова много млади лица, заредени със спортен дух, не мога да не изпитам вяра в утрешния ден", заяви в словото си при откриването на кампанията главният редактор на "Стандарт" Славка Бозукова.

 

 

"Докато обикаляхме страната през последните 4 години в кампанията „Моят град“, ние от „Стандарт“, видяхме колко богата е България – не на газ, не на ток, не на пари, не на обещания, а на млади таланти. И разказахме историята на десетки деца, ученици, студенти, млади специалисти, които имат потенциала да променят из основи науката, икономиката, изкуството, спорта. Да променят градовете. Да променят България. Стига да бъдат видени. Стига да бъдат чути. Стига да имат шанс", каза още Славка Бозукова.

Славка Бозукова: Богатството на България е в младите таланти 

Министърът на млазешта и спорта Радостин Василев съобщи голяма и дългоочаквана новина за малките и големите граждани на Плевен - градът ще има нова спортна зала!

"Плевен е моят роден град, аз съм израстнал тук. Днес съм изключително възхитен да видя тези млади хора. Знам колко е трудно да си треньор, да си възпитател, да си родител на едно младо дете, което няма къде да тренира",  заяви министърът.

Радостин Василев обеща нова спортна зала на Плевен 

"Предизвикателството е да оставиш кабинетите, кафенетата, компютърните игри и да отделиш време на природата, на поляна да се занимваш с любимия спорт - това укрепва и изгражда твоя характер. Днес е ден за масов спорт, за спортни предизвикателства, празник на всички, които се занимават със спорт. И ние сме радостни, че сме част от организаторите", заяви кметът на Плевен Георг Спартански при откриването на грандиозния спортен празник в Градската градина и националната кампания на "Стандарт".

Кметът на Плевен: Да запалим у младите искрицата на спорта 

Eто младите таланти на Плевен, с които градът и цяла България се гордеят:

Альоша Илиев – ученик в 8 клас на Спортно училище „Георги Бенковски“ – Плевен. С поредица държавни шампионски титли по борба класически стил за момчета, балкански шампион за 2021г., европейски вицешампион за 2021 г. В края на април Альоша Илиев убедително спечели поредната си шампионска титла на държавния лично-отборен шампионат по класическа борба в Търговище в кат. до 48 кг за момчета, взе приза за най-техничен състезател и златния медал отборно заедно със съотборниците си от Спортен клуб по борба-Плевен. 

Ванеса Средкова – 12 Ж клас на Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Димитър Димов“ – Плевен. Отличник на випуск 2022г. Участва всяка година на олимпиада по испански език и се класира на призови места. Тази година е лауреат на националната олимпиада.

Виктория Иванова е на 17 години и се обучава в арт школа „Колорит“ – Плевен с ръководител  Майя Ананиева. Тя е в  Топ 100  на най-талантливите деца в света за 2021 година в класацията на  Международния комитет на най-мащабния онлайн конкурс в света „CHARUMELA’ в Бангладеш. Носител е на най-високите отличия – Гран при, златни, уникални, специални награди от стотици конкурси по света. Представила е България на международни арт форуми в Португалия, Румъния, Македония. Виктория е Лауреат и носител на „Почетен плакет“ на ЮНЕСКО във Франция.  За високите награди и постижения  е  обявена за едно от Успелите деца на България в класацията  на Фондация „Димитър Бербатов“ за 2021 година и „Горд член на Клуб 2021“

Гергана Савчева – 8 Ж клас на Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Димитър Димов“ – Плевен. Първо място на национален кръг на олимпиадата по испански език в своята възрастова група с 99 точки от 100 възможни.

Ивелин Николаев – ученик в 7 клас на Спортно училище „Георги Бенковски“ – Плевен. Футболист на ОФК „Спартак Плевен“. При участието си във всички турнири до момента винаги е награждаван с приз за най-добър състезател или голмайстор на турнира. В настоящия шампионат е вкарал 52 гола при отбелязани от отбора общо 102. Национален състезател при деца до 14 години.

Крум Александров – 11 А клас, МГ „Гео Милев“. Носител на призове от състезания и резултати по физика и химия още от 8 клас. Носител на сребърен медал на европейската олимпиада по експериментална наука като физик в отбора на 11 клас, първо място на национален кръг на олимпиадата по химия, участник в националния отбор на България по химия и му предстои участие на международна олимпиада по химия в Китай.

Лилия Янкова е на 11 години и се обучава в арт школа „Колорит“  - Плевен с ръководител Майя Ананиева. Тя е в Топ 100 на най-талантливите деца в света в класацията на най-мащабния онлайн конкурс в света “CHARUMELA” в Бангладеш за 2021 година. Носител  е престижни награди от  Международни и национални конкурси в десетки страни по света. В световния конкурс в  Иран спечели най-високото отличие „Златна купа“, „Златен медал“ и покана за церемонията две поредни години. Тя е едно от Успелите деца на България в класацията на Фондация „Димитър Бербатов“ за 2021 година и „Горд член на Клуб 2021“.

Михаил Банков – 11 Б клас МГ „Гео Милев“ – Плевен, носител на множество отличия от състезания по физика, астрономия, информация, математика и лингвистика. Член на разширен национален отбор по информатика в 9 и 10 клас, в 11 клас е носител на бронзов медал на международно състезание по физика. Участник в националния кръг на олимпиада по физика в 10 и 11 клас, участник в националния кръг на олимпиадата по астрономия, множество призови места на национални състезания по математика, в 10 и 11 клас с максимален резултат на националното математическо състезание „Европейско кенгуру“, участник в национален кръг на олимпиада по лиингвистика в 10 клас ии второ място в състезание по компютърна лингвистика 2020.

Симона Маринова е родена през 2009г. и е състезател на спортен клуб по плуване „Аквазард“ – Плевен. Ученичка е в СУ „Иван Вазов“. През 2021 г. Симона е републикански шампион на 50 и 100 метра бътерфлай на 50-метров басейн, трета на 50 м гръб на 50-метров басейн. Републикански шампион на 50 м бътерфлай и втора на 100 м бътерфлай на 25-метров басейн. Носителка на още много първи места и отличия в спорта плуване.

 Стефани Славчева, 14 г., ученичка ИСУ ,,Иван Вазов“,  паралелка „Биология и химия“. Пее във Вокална група ,,Арлекино“ при Народно читалище „Съгласие 1869“- Плевен от 6-годишна. На 8 години започва индивидуални уроци при вокален педагог Анелия Дечева. За първи път се явява на конкурс на 9-годишна възраст във Велинград и печели специалната награда. До сега в колекцията й от награди има над 100 медала и купи от престижни певчески национални и международни конкурси, сред които: Гран При за българска песен на ,,Stars of the world “, Албена; Гран При за поп песен ,,Greece ‘s hope - International Festival’’ - Нафплион Гърция; първо място за италианска песен и песен от филм в ,,Abanico” София 2022 и мн. др. Само през 2021 година има спечелени над 30 златни медала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай