Сряда,

Радостин Василев обеща нова спортна зала на Плевен

От: Стандарт -
1602
Радостин Василев обеща нова спортна зала на Плевен
A
A
A

"Плевен е моят роден град, аз съм израстнал тук. Днес съм изключително възхитен да видя тези млади хора. Знам колко е трудно да си треньор, да си възпитател, да си родител на едно младо дете, което няма къде да тренира".

Това заяви министърът на младежта и спорта Радостин Василев, който откри кампанията на "Стандарт" "10 причини младите да останат в България". Нейният старт бе в Града на героите Плевен. Началото й съвпадна с международния ден на спорта, който бе отбелязан в Градската градина.

Ето какво каза още министър Василев:

Честит ден на спорта на всички.  Благодаря Ви, г-н Спартански, благодаря на вестник „Стандарт“ за поканата. За мен е чест да присъствам на събитие, в което виждам толкова много деца. През последните 5 месеца, през които аз съм министър на спорта присъствам и уважавам предимно събития, в които има деца, защото изклчително дълго време, децата, младежите, бяха забравени от спорта за сметка на спорта за високи постижения.

Плевен е моят роден град, аз съм израстнал тук. Днес съм изключително възхитен да видя тези млади хора. Знам колко е трудно да си треньор, да си възпитател, да си родител на едно младо дете, на едно момче или момиче, което няма къде да тренира. Редица от вас изпратиха до мен и Министерството на спорта снимки за състоянието на националнта спортна база в Плевен, зала „Спартак“, в която може би тези дечица тренират в студа през зимата и в тази връзка аз съм предприел необходимото в качеството си на министър тази зала да има отопление, вентилация и климатизация.

Най-накрая, след толкова много години, община Плевен спечели проект в Министерство на младежта и спорта и ще я направи тази зала, освен това те спечелиха още един проект, за да я направят по-красива.

Поел съм един огормен ангажимент към Плевен, който  се надявам всички тези деца да могат да го използват и това е спортна зала в Плевен. След два неуспешни опита, 30 години забвение в нашия град, този проект ще се реализира. Естествено, много трудно започват към момента нещата. Има хора, които не желаят Плевен да има своя спортна зала, хора, които опитват да ни пречат.

Но аз докато съм на този пост, предполагам, че ще ни стигне времето за това, ще остана, за да направя най-хубавата спортна зала в Плевен и да могат тези деца да не тренират и да не играят в руини на студено.

За 5 месеца в министерството на спорта сме се превърнали в полицаи, следователи, вече съм и раследващ журналист отскоро. Показвам безбразията, които са се вършели в спорта и които фактически унищожиха спорта. Надеждата ми е, че всички тези дечица няма да се откажат, защото пътят от един талант до големия спортист преди всичко е трудът. А никой не иска да полага труд на места, в които трудно се съществува.

Моята цел като министър е да давам посоката. Посоката е масов спорт. Спорт за всички, средствата на държавата да отиват за спортна инфраструктура.

Спиране на грабежа в спорта, който, повярвайте ми, е бил на нива, които водят до това днес да нямаме къде да тренираме. Обещавам ви да бъда напълно искрен с вас и Плевен наистина ще има спортна зала, каквото и да ми коства това!

Благодаря ви!

 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички