Кметът на Плевен: Да запалим у младите искрицата на спорта

Целта на всяка нация е да расте здраво и умно поколение, което да изгражда държавата и да осигурява по-светлото бъдеще на страната, каза Георг Спартански

Кметът на Плевен: Да запалим у младите искрицата на спорта | StandartNews.com

Предизвикателството е да оставиш кабинетите, кафенетата, компютърните игри и да отделиш време на природата, на поляна да се занимваш с любимия спорт - това укрепва и изгражда твоя характер. Днес е ден за масов спорт, за спортни предизвикателства, празник на всички, които се занимават със спорт. И ние сме радостни, че сме част от организаторите.

Това заяви кметът на Плевен Георг Спартански при откриването , кмет на Плевен, който даде старт на Спортния празник на общината в Градската градина, който се провежда заедно с кампанията на "Стандарт" „10 причини младите хора да останат в България“.

Ето какво каза още Георг Спартански:

Уважаеми г-н министър, уважаеми гости, уважаеми деца на Плевен, уважаеми родители,

Току що свършиха празниците на Плевен, които по традиция продължават по една седмица и се надявам, че те направиха хората щастливи. 

Заслужавате го след 2 години пандемия и липса на общуване.

Идва най-българският от празниците - Св. Св. Кирил и Методий.

Днес отбелязваме международните инциативи, свързани със спорта за всички.  За спорт никога не е късно. Могат да спортуват и малки деца, и възрастни хора, всеки според способностите си. Тук не гоним високи спортни постижения, а да запалим искрата на спорта сред младите, за да растат здрави и умни. А това е целта на всяка нация – да расте здраво и умно поколение, което да изгражда държавата и да осигурява по-светлото бъдеще на страната.

Предизвикателството е да оставиш кабинетите, кафенетата, компютърните игри и да отделиш време на природата, на поляна да се занимваш с любимия спорт - това укрепва и изгражда твоя характер. Така че днес е ден за масов спорт, за спортни предизвикателства, празник на всички, които се занимават със спорт и ние сме радостни, че сме част от организаторите. Голяма чест е, че сред нас е министър Радостин Василев.  

На 22 май тук ще стартира поредният международен маратон. Отново ще има прекрасен спортен празник. Да не забравят обичащите баскетбола  утре да  подкрепат любимия "Спартак" на важната среща за полуфинала за титлата за България. Да стискаме палци, да пълним залата и да подкрепим момчетата, защото го заслужават. Така, че хубав ден, хубав празник, хубави майски дни на всички и нека да бъдем здрави, да спортуваме и да помагаме на нашите деца да развиват тези качества, любовта към спорта - той е здраве, а здравето е най- ценно в нашия живот.

Благодаря на всички. Хубави майски празници!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай